» Agama

Undha Usuke Drajat Iman lan Kasampurnane (8)   Agama Islam
(He para wong Mukmin kabeh, sira padha wedia mring Allah kalawan sejatining wedi, lan sira aja padha tumekeng palastra (mati), kajaba mati nggilut Agama Islam)Q.S. Ali Imran (3) : 102   3. Sing ora ... Sapepake ( komentar)

Undha Usuke Drajat Iman lan Kasampurnane (7)   Agama Islam
(He para wong Mukmin kabeh, sira padha wedia mring Allah kalawan sejatining wedi, lan sira aja padha tumekeng palastra (mati), kajaba mati nggilut Agama Islam) Q.S. Ali Imran (3) : 102   (6). Nur ... Sapepake ( komentar)

Undha Usuke Drajat Iman lan Kasampurnane (6)   Agama Islam
(He para wong Mukmin kabeh, sira padha wedia mring Allah kalawan sejatining wedi, lan sira aja padha tumekeng palastra (mati), kajaba mati nggilut Agama Islam) Q.S. Ali Imran (3) : 102 Bisa dimangerteni, manawa ... Sapepake ( komentar)

Undha Usuke Drajat Iman lan Kasampurnane (5)   Agama Islam
(He para wong Mukmin kabeh, sira padha wedia mring Allah kalawan sejatining wedi, lan sira aja padha tumekeng palastra (mati), kajaba mati nggilut Agama Islam) Q.S. Ali Imran (3) : 102   Wujuding ... Sapepake ( komentar)

Undha Usuke Drajat Iman lan Kasampurnane (4)   Agama Islam
(He para wong Mukmin kabeh, sira padha wedia mring Allah kalawan sejatining wedi, lan sira aja padha tumekeng palastra (mati), kajaba mati nggilut Agama Islam) Q.S. Ali Imran (3) : 102   Paringe ... Sapepake ( komentar)

Undha Usuke Drajat Iman lan Kasampurnane (3)   Agama Islam
(He para wong Mukmin kabeh, sira padha wedia mring Allah kalawan sejatining wedi, lan sira aja padha tumekeng palastra (mati), kajaba mati nggilut Agama Islam)Q.S. Ali Imran (3) : 102   Miturut Hadits ... Sapepake ( komentar)

Undha Usuke Drajat Iman lan Kasampurnane (2)   Agama Islam
(He para wong Mukmin kabeh, sira padha wedia mring Allah kalawan sejatining wedi, lan sira aja padha tumekeng palastra (mati), kajaba mati nggilut Agama Islam) Q.S. Ali Imran (3) : 102 3. Undha usuke drajat ... Sapepake ( komentar)

Undha Usuke Drajat Iman lan Kasampurnane   Agama Islam
(He para wong Mukmin kabeh, sira padha wedia mring Allah kalawan sejatining wedi, lan sira aja padha tumekeng palastra (mati), kajaba mati nggilut Agama Islam) Q.S. Ali Imran (3) : ... Sapepake ( komentar)

Nglebur Dosa Kanggo Nggayuh Urip Mulya(8/tamat)   Agama Islam
Dhawuha sira Muhammad! “He para kawulanIngsun! Kang (tansah) padha lelumban  marang tingkahe (dosa), sira aja entek ing pangarep-arep  marang Rahmat Paringaning Allah. Sanyata Gusti Allah iku ... Sapepake ( komentar)

Nglebur Dosa Kanggo Nggayuh Urip Mulya (7)   Agama Islam
Dhawuha sira Muhammad! “He para kawulanIngsun! Kang (tansah) padha lelumban  marang tingkahe (dosa), sira aja entek ing pangarep-arep  marang Rahmat Paringaning Allah. Sanyata Gusti Allah iku ... Sapepake ( komentar)

Nglebur Dosa Kanggo Nggayuh Urip Mulya (6)   Agama Islam
Dhawuha sira Muhammad! “He para kawulanIngsun! Kang (tansah) padha lelumban  marang tingkahe (dosa), sira aja entek ing pangarep-arep  marang Rahmat Paringaning Allah. Sanyata Gusti Allah iku ... Sapepake ( komentar)

Nglebur Dosa Kanggo Nggayuh Urip Mulya (5)   Agama Islam
Dhawuha sira Muhammad! “He para kawulanIngsun! Kang (tansah) padha lelumban  marang tingkahe (dosa), sira aja entek ing pangarep-arep  marang Rahmat Paringaning Allah. Sanyata Gusti Allah iku ... Sapepake ( komentar)

Nglebur Dosa Kanggo Nggayuh Urip Mulya (4)   Agama Islam
Dhawuha sira Muhammad! “He para kawulanIngsun! Kang (tansah) padha lelumban  marang tingkahe (dosa), sira aja entek ing pangarep-arep  marang Rahmat Paringaning Allah. Sanyata Gusti Allah iku ... Sapepake ( komentar)

Nglebur Dosa KanggoNggayuh Urip Mulya   Agama Islam
Dhawuha sira Muhammad! “He para kawulanIngsun! Kang (tansah) padha lelumban  marang tingkahe (dosa), sira aja entek ing pangarep-arep  marang Rahmat Paringaning Allah. Sanyata Gusti Allah iku ... Sapepake ( komentar)

Nglebur Dosa Kanggo Nggayuh Urip Mulya   Agama Islam
Dhawuha sira Muhammad! “He para kawulanIngsun! Kang (tansah) padha lelumban  marang tingkahe (dosa), sira aja entek ing pangarep-arep  marang Rahmat Paringaning Allah. Sanyata Gusti Allah iku ... Sapepake ( komentar)

Nglebur Dosa Kanggo Nggayuh Urip Mulya   Agama Islam
Dhawuha sira Muhammad! “He para kawulanIngsun! Kang (tansah) padha lelumban  marang tingkahe (dosa), sira aja entek ing pangarep-arep  marang Rahmat Paringaning Allah. Sanyata Gusti Allah iku ... Sapepake ( komentar)

Werdine Zuhud lan Ati Kang Lembut (15)   Agama Islam
  (maneka werna sumber rujukan) Nuwun. Muga-muga kita kalebu ewoning wong kang zuhud lan ati lembut. Ndulu pungkasaning urip lan mbesuk dina Qiyamat bakal pikoleh piwales kaya sing ... Sapepake ( komentar)

Werdine Zuhud lan Ati Kang Lembut (14)   Agama Islam
(Allah kepareng nglonggarake rejeki  tumraping pawongan kang dikersakakE sarta matesi tumraping pawongan kang dikersakakE. Wong iku gumbira atine kanthi panguripan ana ing  donya. Kamangka ... Sapepake ( komentar)

Werdine Zuhud lan Ati Kang Lembut (13)   Agama Islam
(Allah kepareng nglonggarake rejeki  tumraping pawongan kang dikersakakE sarta matesi tumraping pawongan kang dikersakakE. Wong iku gumbira atine kanthi panguripan ana ing  donya. Kamangka ... Sapepake ( komentar)

Werdine Zuhud lan Ati Kang Lembut (12)   Agama Islam
(Allah kepareng nglonggarake rejeki  tumraping pawongan kang dikersakakE sarta matesi tumraping pawongan kang dikersakakE. Wong iku gumbira atine kanthi panguripan ana ing  donya. Kamangka ... Sapepake ( komentar)

Werdine Zuhud lan Ati Kang Lembut (11)   Agama Islam
(Allah kepareng nglonggarake rejeki  tumraping pawongan kang dikersakakE sarta matesi tumraping pawongan kang dikersakakE. Wong iku gumbira atine kanthi panguripan ana ing  donya. Kamangka ... Sapepake ( komentar)

Werdine Zuhud lan Ati Kang Lembut   Agama Islam
(Allah kepareng nglonggarake rejeki  tumraping pawongan kang dikersakakE sarta matesi tumraping pawongan kang dikersakakE. Wong iku gumbira atine kanthi panguripan ana ing  donya. Kamangka ... Sapepake ( komentar)

Werdine Zuhud lan Ati Kang Lembut (9)   Agama Islam
 (Allah kepareng nglonggarake rejeki  tumraping pawongan kang dikersakakE sarta matesi tumraping pawongan kang dikersakakE. Wong iku gumbira atine kanthi panguripan ana ing  donya. ... Sapepake ( komentar)

Werdine Zuhud lan Ati Kang Lembut (8)   Agama Islam
(Allah kepareng nglonggarake rejeki  tumraping pawongan kang dikersakakE sarta matesi tumraping pawongan kang dikersakakE. Wong iku gumbira atine kanthi panguripan ana ing  donya. Kamangka ... Sapepake ( komentar)

Werdine Zuhud lan Ati Kang Lembut (7)   Agama Islam
(Allah kepareng nglonggarake rejeki  tumraping pawongan kang dikersakakE sarta matesi tumraping pawongan kang dikersakakE. Wong iku gumbira atine kanthi panguripan ana ing  donya. Kamangka ... Sapepake ( komentar)

Werdine Zuhud lan Ati Kang Lembut   Agama Islam
(Allah kepareng nglonggarake rejeki  tumraping pawongan kang dikersakakE sarta matesi tumraping pawongan kang dikersakakE. Wong iku gumbira atine kanthi panguripan ana ing  donya. Kamangka ... Sapepake ( komentar)

Werdine Zuhud lan Ati Kang Lembut   Agama Islam
(Allah kepareng nglonggarake rejeki  tumraping pawongan kang dikersakakE sarta matesi tumraping pawongan kang dikersakakE. Wong iku gumbira atine kanthi panguripan ana ing  donya. Kamangka ... Sapepake ( komentar)

Werdine Zuhud lan Ati Kang Lembut   Agama Islam
(Allah kepareng nglonggarake rejeki  tumraping pawongan kang dikersakakE sarta matesi tumraping pawongan kang dikersakakE. Wong iku gumbira atine kanthi panguripan ana ing  donya. Kamangka ... Sapepake ( komentar)

Werdine Zuhud lan Ati Kang Lembut (2)   Agama Islam
(Allah kepareng nglonggarake rejeki  tumraping pawongan kang dikersakakE sarta matesi tumraping pawongan kang dikersakakE. Wong iku gumbira atine kanthi panguripan ana ing  donya. Kamangka ... Sapepake ( komentar)

Werdine Zuhud lan Ati Kang Lembut (1)   Agama Islam
(Allah kepareng nglonggarake rejeki  tumraping pawongan kang dikersakakE sarta matesi tumraping pawongan kang dikersakakE. Wong iku gumbira atine kanthi panguripan ana ing  donya. Kamangka ... Sapepake ( komentar)

Kedadeyan Sanga ing Al-Furqan Ngukuhake Iman (tamat)   Agama Islam
9). Fenomena Kaum Duraka Maha Agung Allah, Dzat Kang Maha Ku­wasa, Manawa jasad Fir’aun dibledhes­ake (ditenggelamkan) dening Allah ana ing segara. Wusana Allah kepareng nyelamet­ake marang jasad ... Sapepake ( komentar)

Kedadeyan Sanga ing Al-Furqan Ngukuhake Iman (5)   Agama Islam
6). Fenomena Komposisi Materi ing Akasa (angkasa). Wus kinawruhan miturut ilmu pengetahuan, manawa kom­posisi materi ing akasa, upamane tumraping srengenge sarta lintang-lin­tang iku dumadi saka rong unsur, ... Sapepake ( komentar)

Kedadeyan Sanga ing Al-Furqan Ngukuhake Iman (4)   Agama Islam
Titik tunggal kaya kang katur ing ndhuwur, banjur njeblug (mbledhos nge­dab edabi), saengga nuli dumadi jagad raya iki. Bledhposan titik tunggal iku ora samubarang bledhosan, nanging ngan­dhut rincian utawa ... Sapepake ( komentar)

Kedadeyan Sanga ing Al-Furqan Ngukuhake Iman (3)   Agama Islam
4). Fenomena rembulan sigar dadi loro. Bukti ilmiyah rembulan sigar dadi loro. Ana ing sawijining wektu, wong-wong kafir/musyrik Mekah ora pitaya marang Rasulullah minangka Nabi lan utusan (rasul) Allah. Ing ... Sapepake ( komentar)

Kedadeyan Sanga ing Al-Furqan Ngukuhake Iman (2)   Agama Islam
2). Fenomena srengenge bakal sirna. Sekabehing makhluk bakal sirna, mung Allah Dzat kang Maha Agung kang lang­geng, abadi. Srengenge sing mujudake salah sijining lintang sing bakal sirna lan musna. Semono ... Sapepake ( komentar)

Kedadeyan Sanga ing Al-Furqan Ngukuhake Iman (1)   Agama Islam
Sanyata ana ing lumahing langit lan bumi, lan beda-bedaning rina lan (kalayan) wengi, iku dadi tandha yekti, tumraping wong kang padha duwe akal. Yaiku wong-wong kang padha tansah eling marang Allah, ing nalika ... Sapepake ( komentar)

Shalat Iku Mujudake Mikraj Tumraping Wong Mukmin   Agama Islam
5. Hijrah. Pangerten hijrah secara fisik, yaiku pindhah saka sawijining papan menyang papan liya, pindha emigrasi saiki. Nalika semana Njeng Nabi hijrah saka Mekah menyang Madinah, kanggo ... Sapepake ( komentar)

Shalat Iku Mujudake Mikraj Tumraping Wong Mukmin   Agama Islam
Sabanjure Njeng Nabi  bisa mriksani Allah mawa fuade. Krana kang mriksani iku fuade, dudu pandulu wantah, mula ora ana pepalang (alangan) kanggo mriksani Panjenengane, Allah. Fuad iku ora padha karo qalbu. ... Sapepake ( komentar)

Shalat Iku Mujudake Mikraj Tumraping Wong Mukmin   Agama Islam
Coba kita wigatekake, makna kang ki­nan­dhut ana ing dhawuhe Allah ing ndhu­wur, yaiku diterangake, manawa spirit Njeng Muhammad nalika ana ing tlatah Cakrawala kang paling dhuwur. Hiya posisi dhiri sing ... Sapepake ( komentar)

Mangerteni Werdine Islam Nusantara   Agama Islam
Para Ulama Nusantara (Nuswantara) wus netepake sawatara bageyan istihsan iku (ing panguripan masyarakat) becik ing babagan Agama, sosial, politik kabeh mau mujudake (pangetrepan) Islam Nusantara, beda banget karo ... Sapepake ( komentar)

Mangerteni Werdine Islam Nusantara   Agama Islam
Para Ulama Nusantara (Nuswantara) wus netepake sawatara bageyan istihsan iku (ing panguripan masyarakat) becik ing babagan Agama, sosial, politik kabeh mau mujudake (pangetrepan) Islam Nusantara, beda banget karo ... Sapepake ( komentar)

Jagad Kubra   Agama Islam
Bab. 13. ORBIT BENDHA-BENDHA AKASA Samubarang kang dumunung ana ing akasa (bendha-bendha angkasa), iku ndarbeni ciri khusus. Sekabehing unsure utawa sebagean, senajan ta mung sak gedhene atom, tansah ... Sapepake ( komentar)

Mangerteni Dhodhok Selehe Ma’rifatullah, Nuladhani Nabi Ibrahim A.S (3)   Agama Islam
4. Mula bukane : Orang amung Njeng Nabi Adam a.s kang diuji, nanging Njeng Nabi Ibrahim a.s uga diuji dening Allah kang dumadi ana ing laladan ‘Arafah, yaiku nalika panjenengane niliki kulawar­gane ... Sapepake ( komentar)

Hal: << Awal | < Sa' Derenge | 1 | Mantun Iki > | Terakhir >>

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Jroning urip iki, mbokmenawa kita ora cukup becik kanggone kabeh wong, nanging kita bakal tansah dadi kang paling becik kanggone sahabat kita

Klik

WIT NATAL MLAKU

Ornamen abang lan cahya lampu akeh ngrenggani papan-papan publik sasuwene perayaan Natal. Ing kana kene ora lali akeh hiasan wit Natal. Nanging sing siji iki ana tampilan wit Natal kang ora biyasa lan bisa digawa menyang ngendi-endi. Yup, wit Natal unik iki digawe saka rambut kang dimodel saemper wit Natal saengga bisa mlaku menyang ngendi-endi. (d/ist)***

Pethilan

Guru dijak nyusun soal ujian akhir SMP/SMA/SMK

Jawabane tetep padha, bondha bandhi ...

Demo ngedhunake daya saing buruh lokal

Nanging ana bab liya sing mundhak, dalanan macet!

Kompetensi buruh Indonesia perlu ditingkatake

Ben ora mung jago demo!