» Kategori : Email Saka Jakarta

Mantu (2)
La rikala aku arep mantu ana Magetan iki kang rada dadi pikiran. Olehku arep mantu ana ngendi. Rencana sepisanan resepsi mantu arep dakanakake ana ing gedhung Graha De­wanto Lanud Iswahyudi lan akad nikah ana ing rumah dhines. Bareng rencana mau dakandharake marang stafku pem­da, akeh kang banjur menehi pamra­yoga. Apike akad nikah lan panggih aja ana rumah dhines nanging ana ing ... Sapepake

Mantu (1)
Nyuwun duka ingkang kathah. Sadurunge aku nulis irah-irahan mantu iku maju mundur. Apa ya pas. Nanging bareng dakpikir luwih jero rasane eman yen ora daktulis. Wong ya PS iku majalah basa Jawa. Lan olehku mantu nyoba ngugemi adat Jawa. Mula eman yen ora daktulis. Se­pisan maneh nyuwun duka marang para maos, menawa ndadekake ora renaming penggalih. Tanggal 20 Oktober 2018 aku sida ... Sapepake

Nulis Basa Jawa (2)
Malah aku ditawani nulis saben minggu. Lan terbit saben dina Senin esuk. Walah rikala aku ditawani mau aku ya langsung kelingan PS. Kamangka aku wis nulis ana PS saben minggune lan meh sepuluh taun. Apa ya aku banjur arep mandheg olehku nulis ana PS. Terus aku yen banjur nyaguhi apa kang dijaluk dening redaktur Jawa Pos Radar Madiun, apa ya ana wektu. Kang cetha aku ora bakal ninggalake PS ... Sapepake

Nulis Basa Jawa (1)
Wis puluhan taun aku nulis ana majalah PS kang kita tresnani iki. Kamangka olehku nulis ing selane wektu olehku nyambut gawe. Kadhang aku dhewe ya gumun. Rikala ana Surabaya aku isih dadi kepala bidang ana Kanwil Departemen Penerangan Pro­vinsi Jawa Timur lan banjur dadi Kepala Dinas Provinsi Jawa Timur aku mung kala-kala wae nulis ana PS. Alesanku rikala iku pegaweyanku akeh banget. ... Sapepake

Taum 2019, Apa Bedane?
Presiden dipilih dening MPR. Dene Gubernur dipilih DPRD Provinsi kang diangkat Presiden lewat Menteri Dalam Negeri. Lan Bupati/Walikota dipilih dening DPRD Kabupaten/Kota diangkat dening Menteri Dalam Negeri lewat Gubernur. Dadi aja gumun yen ing jaman semana pimpinan daerah iku luwih taat marang atasan kang ngangkat dibandhingake karo DPRD utawa nglayani masyarakat. Amarga tanggungjawabe ... Sapepake

Taun 2019, Apa Bedane? (1)
Saben taun rikala arep ganti taun mesthi rame. Ana kang setuju lan ana kang ora setuju yen dianakake pengetan. Malah asring di-gandhengake karo agama. Wis pokoke marahi rame yen dirasakake. Nanging yen katilik ana negara ngendi wae kang jenenge ganti taun anyar Masehi ya rame. Malah ana negara-negara Arab kana kaya Abu Dabi lsp malah uga nggawe keramaian kaya nyumet kembang api kang ... Sapepake

Hal:

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Ati kang atos gampang nemoni dalan buntu.

Klik

BANGUNAN MODEL DHUWIT

Dhuwit pancen mujudake alat tukar kang penting kanggo masyarakat dunia. Saking pentinge nganti-nganti dadi inspirasi pembangunan sawijining gedhung ing Kaunas, Lithuania. Desain bangunan tingkat iki katon nyolok kanthi desain dhuwit minangka wujud fasad njaba bangunan ksb. (d/ist)***

Pethilan

Banyu Tarum Barat saya reget

Kan wis wiwit ndhisik?!

Pulisi kangelan ngluru sing nindakake teror obong-obong montor ing Semarang

Mumpung Imlek, coba njaluk tulung ahli Feng Shui…

Ngawekani golput, kudu intens ngenalake surat suwara cacah lima

Sing akeh mengko dudu golput, na­nging golyeng, golongan puyeng