» Kategori : Surabayan

Nyawa Koyok Gak Onok Regane
“Nontok mbledhak barek kobongan pabrik mercon ndhuk Kosambi Tanggerang sing korbane mati sampek wong 48, awak dhewe melok prihatin apa maneh sing dadi korban niku onok karyawan sing isik dibawah umur kerja tambah melas rasane. Nek korbane sampek akeh koyok niku aku ngarani nek pabrik niku gak antisipasi sakgurunge. Wayahe pabrik mercon niku kudu duwe pencegahan sing apik, supayane nek ... Sapepake

Aji Mumpung
“Prasaku saniki akeh wong sing lali barek titahe kadidene menungsa diciptakna gae apa. Akeh sing wis katut barek iming-iminge setan terusan lali barek amanah kuwajibane, lali barek janjine. Apamaneh nek wong niku wis entuk cekelan, entuk jabatan sing jabatan niku isok gae numpuk bandha bah niku bandha sing gak halal. Keri niki Bupati Nganjuk Taifiqurrahman, kenek OTT KPK mergane ngedol ... Sapepake

Siap Siap Pemilu
“Hawane pemilu 2019 wis wiwit semlenget. Partai politik (parpol) calon peserta wis padha dhaftar ndhuk  Komisi Pemilihan Umum, onok 27 parpol. Nek diban­dhingna barek jumlahe partai sing resmi gak onok separone. Jumlahe partai saniki onok 73 partai. Dibandhingna barek pemilu 2014 jumlahe ya kalah adoh, pas taun 2014 sing daftar onok 46. Akehe sing gak dhaftar merga ... Sapepake

Amunisi
“Perkara senjata sing dituku barek polisi wis mandheg, ee rame maneh merga amu­nisi sing dituku saka Bulgaria niku sing di­arani SAGL (stand- alone grenade launcher) niku termasuk amunisi gae tentara gak gae polisi, malah jarene amunisi sing akehe meh nyandhak nemewu niku tentara gak duwe. Termasuk amunisi anyar sing modhele koyok granat. Amunisi niki cocok gae nye­rang ... Sapepake

Senjata
“Panglima TNI ngritik onoke tukon senjata kang ditindakne lembaga non TNI, kritik niki dadi rame, dadi polemik, encene masalah interen pemerintahan niku wayahe gak gae konsumsi publik, merga publik eruh tanggapane dadi macem-macem, antar lembaga niku dhewe ya polih rame. Wayahe perkara koyok niku dilaporna barek Presiden, supayane presiden sing ngrampungna ma­salahe, utawa ... Sapepake

Bebaya Latent PKI
“Keri-keri niki umek maneh perkara waspada ndhuk bebaya latent PKI, encene prasaku sing koyok niku bener supayane kedadeyan lawas sing ngeres-eresi ati niku gak kelakon maneh. Campuh antarane bala dhewe muk merga keyakinan, sing padha kepengin unggul sing siji barek sing sijine. Nek wis onok sikap golek menange dhewe niku sing bahaya, merga wis mesthi wong niku terus golek cara ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Wong kang mbisu iku “luwih becik” katimbang wong kang guneman ala.

Klik

DOLANAN JAMAN KAWURI

Isih kelingan dolanan kaya ngene iki? Mesthine ing antarane para maos kang wis ‘yuswa’ isih padha kelingan ya. Balapan ban bekas mujudake dolanan jaman kawuri. Seru, murah lan nyenengake. Yuk nostalgia kanthi dolanan nyenengake ing jaman biyen iki yuk… (d/ist)***

Pethilan

E-dagang rame, ritel konvensional rontok

Blanja mung kari klik

Pelajar perlu diajak lunga menyang museum

Aja menyang mal wae…

Sumpah Pemuda dipengeti

Indonesia siji, dudu sing liyane