» Kategori : Surabayan

ODHA
“Miris nek awak dhewe maca ndhuk Koran, sing arane wong kenek penyakit HIV/AIDS saben wulan tambah akeh, dhuk rumah sakit dr. Soetomo saben wulan onok wong 50 sing priksa anyar merga kenek HIV/AIDS utawa ODHA (orang de­ngan HIV/AID) anyar, artine wong niku lagek konangan nek kenek penyakit AIDS, padhahal sing arane penyakit AIDS niku nek digambarna koyok fenomena gunung es ndhuk ... Sapepake

Rukun
“Suwasana politik krasa tambah anget tontoken tah ndhuk pingir-pinggir embong sing arane baliho, tah spanduk kampa­nye tambah akeh  terusan gendera partai ya ngono dipasang ndhuk endi endi ramai koyok onok prayaan apa, calon calon legislatif sing dhuwike akeh ya akeh pasange spandhuk nek sing gak sepira duwe dhuwik tah gak harapan dadi ya muk trima kampanye ndhuk WA, ... Sapepake

Gamelan Ndhuk Rusia
“Biasa aku gak eruh dhewe cumak maca Koran, judule ndhuk Koran niku ‘Dengarkan Gamelan Sakit Kepala Milnikova Reda’ dicritakna ndhuk kono wong niku pas budhal kate nontok fashion show sirahe ngelu, Milkinova niki termasuk perancang busana kaloka, ndadak ndhuk acara fashion show niku sing gae ngiringi gendhing gen­dhing Jawa, sing ya ditabuh barek wong Rusia kabeh, gae ... Sapepake

Teroris
“Miris, ndhuk umeke wong kampanye ngadhepi pemi­lihan umum, ndadak ndhuk Sibolga Sumatera utara onok teroris sing bunuh diri barek mbledhakna awake. Cumak sing gae trenyuh ibu ibu sing jeneng  Solimah niku bunuh diri barek anake sing isik umur rong taun, arek sing gak eruh apa apa dijak laku jihad versi teroris. Niki sing gae aku, padha padha wong wedok gak ... Sapepake

USBN
“USBN utawa ujian sekolah berstandar nasional, wis digelar gae siswa SMU barek SMK se Jatim, jamane wis beda barek pas awak-awak sekolah biyen. Jaman biyen kabeh nggunakna kertas gae ujiane, nyepakna pulpen, maringono wis ganti ujian mung nggunakna potlot 2B saniki tambah gak nggae potlot tah kertas, nggae laptop, computer tah smart phone. Kemajuan luar biasa mari anane sing arane ... Sapepake

KTP WNA
“Terus terang awak dhewe lagek eruh nek sing arane warga negara asing niku isok duwe KTP Indonesia, eruhku ya marine rame ndhuk koran, ndadekna pro kontra merga kuwatir gawe melok coblosan dhuk pemilu engkuk. Dadi rame niku tak kira ya akeh wong sing gak eruh nek WNA isok duwe KTP. Cumak jare KTP- rodok beda isine. Lha nek gawe wong awam koyok awak dhewe niki ya gak isok mbedakna. ... Sapepake

Hal:

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Wong kang paling hebat pisan kanthi idhe-idhene kang  paling brilian, bisa wae dikalahake de­ning wong kang bo­dho kanthi akale kang kerdhil. Mula tokna idhe-idhe bri­lianmu apa wae ka­hanane.

Klik

JEMBATAN NGISOR KALI

Meh kabeh, yen jenenge jembatan kuwi mlangkring ing sandhuwure banyu. Nanging ora mangkono karo jembatan kang ana ing Fort de Roovere, sacedhake Desa Halsteren, negara Landa iki. Ing kana ana jembatan kang ora mlangkring, nanging peres karo banyune. Jembatan iki pancen nyigar tlaga cilik kang banyune anteng. Dadi…. kapan maneh ya bisa nrabas banyu nanging ora teles?? (d/ist)***

Pethilan

TVRI nyoba ngrombak stigma

Saingane luwih maju banget

Sing manther anggone ngawasi praktek politik dhuwit

Emane dhuwite ora mambu…

Sing lapor SPT adoh saka target

Akeh sing ‘golput’ pranyata…