» Kategori : Surabayan

Muharram / Sura
“Prengetan taun anyar Muharram tah Sura beda tradhisine barek prengetan taun baru Ma­sehi. Nek wong mrengeti tanggal siji taun baru Masehi racake digae seneng-seneng tambah onok sing kebacut sampek mendem-mendeman, sing lumrah gae mangan-mangan njoged-njoged nyu­met kembang api nek dhuk kota gedhe koyok Surabaya digae killing kota rame-rame numpak kendharaan. Wis pokoke digae ... Sapepake

Gak Zina?
“Abdul Aziz, doktor saka  UIN Yogyakarta, tetep mertahana disertasine perkara hubungan intim ndhuk njabane nikah sing gak nglanggar hukum Islam masia panen kontroversi. Abdul Azis omong Tafsir Milk Al-Yamin saka  intelektual muslim asal Suriah, Muhammad Syahrur, sing digunakna bisa dienggo gae mbantu nalika ngrumusna hukum alternatif. Tafsir ... Sapepake

Ibukota Anyar
“Rencanane wis mateng ibukota Negara RI kate dipindhah ndhuk Kalimantan Timur, pindhahe ibu kota Negara ya gak muk pindhah ngono ae tapi persiapane akeh nemen ya wiwit undang-undang, kajian macem macem lan sing mesthi biayane akeh nemen. Mergane ndhuk panggonan sing anyar niku, kabeh kudu dibangun, pindah ndhuk dhaerah sing isih nol. Disamping gae bangunan fisik macem macem mesthi ae ... Sapepake

Geger Papua
“Tes ae ndhuk Papua onok gegeran, intine unjuk rasa merga krungu kabar nek mahasiswa sing sekolah ndhuk Surabaya tah Malang gak aman, kabare tambah onok sing mati. Aku dhewe ya heran, padhahal awak-awak sing onok ndhuk Surabaya, nganggep gak onok apa-apa, cumak krungune ya onok arek-arek Papua unjuk rasa, let pirang wulan onok ujuk rasa maneh ndhuk Malang. Dadi sing telek gara-gara ya ... Sapepake

Gendera Super Akbar
“Gae mrengeti dina kemerdekaan Jawa Timur due sensasi sing cukup narik perhatian, yaniku manfaatna menara mesjid Al Akbar dadi cagak gendera super akbar. Lha gendera niki gendhene amba 17 ping 25 meter. Merga gedhe nemen gae masang ndhuk menara niku mbutuhna wong  99 personil terlatih, bayangna ae dhukure menara Al Akbar niku kira kira  99. Meter. Mbok nek sing ... Sapepake

Mati Lampu
“Gangguan lampu mati gae awak awak biasa, sing gelek nek onok udan deres campur angin sing arane listrik mati gak kaget. Engkuk diluk lak isok murub maneh. Dadi kaya awak awak niki ndhuk omah mesthi sedhiya lilin tah lampu darurat sing isok otomatis murub nek listrik mati. Encene nek awak dhewe tambah akeh alat alate ndhuk omah sing nggunakna listrik, koyok AC tah kipas angin, kulkas, ... Sapepake

Hal:

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Pawongan kang tansah ngresula marang rejeki kang ditampa, satemene dheweke kuwi lagi ngresula marang dum-duman kang wis ditetepake Gustine.

Klik

PRAU OTHOK-OTHOK

Wis rada angel nemokake wong adol dolanan prau Othok-othok ngene iki ing jaman saiki. Maklum, dolanan jadhul saka seng iki wis kegerus game modern. Mangka dolanan kang bisa nglelipur ati iki regane cukup murah, yakuwi mung Rp 10 ewu nganti Rp 20 ewu wae. Nanging arep piye maneh? (d/ist)***

Pethilan

Media massa konvensional ngrebutake iklan

Influencer lan youtuber ing ngendi-endi

Olahraga Indonesia isih kesandhung masalah klasik

Penguruse akeh sing wis klasik

Publik nulak ngunthetake KPK

Koruptor lan koncone mesthi setuju