» Kategori : Surabayan

Lindhu Aceh
“Subhanallah, masyaallah, onok lindhu maneh ndhuk Aceh Subuh Rebo nem Desember wingi, masiya gak ge­dhe koyok pas lindhu barek tsunami biyen tapine korbane cukup akeh, omah sing ambruk gak thithik, terusan bangunan ruko, mesjid barek kantor ya  pirang-pirang sing rusak barek ambruk pisan. Sing paling parah dialami ndhuk kabupaten Pidie Jaya, ya untung ae lindhune gak athik ... Sapepake

Bengawan Solo Riwayatmu Kini
“Bengawan Solo riwayatmu ini  ………dimusim hujan air meluap sampai jauh…. mbok temen saniki sing arane banyune bengawan Solo gae banjire kota-kota sing diliwati kali le­gendaries niku. Saniki sing arane banjir Bengawan Solo tambah nemen, ndhik hilir wis rodok kurang merga digawekna su­dhetan, tapi saniki sing kenek ndhuk hulu koyok dhaerah ... Sapepake

Keadilan
“Masiya keadilan dadi salah siji dhasare Negara tapine sing siji niki koyoke gae masyarakat Indonesia isih dadi cita-cita, artine sampek saniki gurung isok dileksanakna barek temenan. Awak dhewe wani kandha koyok ngono niku merga isih akeh bukti kasus keadilan sing kenek dikandhakna gae dolinan, artine gak dijejegna koyok apa benere, tapine isik kenek pengaruh saka njaba, dadine sing ... Sapepake

Pancen Kudu Tegas
“Bareskrim Polri secara resmi netepake Basuki Tjahaya Purnama minangka tersangka ndhuk kasus penistaan agama Islam. Kanthi penetapan niki ranca­ngan  demo gedhen suk 25 Nopember tak kira gak perlu digelar, apike ngenteni perkembangan proses hukum teruse. Encene nek gak onok demo gedhen koyok tanggal 4 Nopember wingi pemerintah koyoke gak cakcek mroses kasus dugaan ... Sapepake

Dhemo Get-getan
“Mene rencanane ndhuk Jakarta onok dhemo get-getan, ndhemo Gubernur Jakarta Ahok sing nya­lon maneh ndhuk pilihan taun ngarep, perkarane ma­salah penistaan agama Islam, akeh wong Islam sing gak trima barek pidhatone Ahok ndhuk Kepulau­an Seribu sing nggunakna ayat suci Al Quran,  sing gae umat muslim malah dianggep penistaan. Asline Ahok wis njaluk sepura ... Sapepake

Usum Wong Mbujuki
“Jaman edan nek gak ngedan gak keduman, koyoke akeh dienggo barek wong saniki, ndhuk endi onok kesempatan gae ngeruk bandha donya, gak perduli niku haram tah halal ditindakna, buktine wis akeh, pungli ndhuk endi-endi, mbujuk  mratak, begal tah colong jupuk gak onok lerene. Tapine awak dhe­we nek kepengin uripe penak masiya niku mlarat ya mlaku sing lurus-lurus ae, gak ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Yen terus sesambat marang apa kang ora kita duweni, urip iki ora bakal tau rumangsa cukup

Klik

Njala Paku

SABER, cekakan saka Sapu Bersih Ranjau, yakuwi kelompok sukarelawan ing Jakarta kang nduweni tujuan nyapu resik paku kang kececeran ing dalan-dalan ibu kota. SABER dumadi saka wong-wong kantoran, tukang ojek, mahasiswa, lan warga liyane kang gotong royong mesthekake saben aspal aman diliwati dening sepedhah montor utawa mobil. (d/ist) ***

Pethilan

Ade Komarudin dicopot: aku rapapa

Setya Novanto: aku rapadha

Baline Setnov dadi Ketua DPR luwih akeh ngundang pacela¬thon

Gara-gara papa ora tau legawa

Ketua DPR enggal diganti

Gumantung karepe papah…