» Kategori : Surabayan

Oleh-olehane Pasa
“Rasane entheng pasa taun niki, masalahe udarane ndhuk Surabaya ya mendukung, gelek mendhung barek udan gerims, hawane polih adhem, nggarahi gak sepira ngelak tah luwe. Apa maneh nek wis mari asar dhilik ae gae unthek nduk pawon wis Maghrib, apane maghribe kira-kira jam setengah nem. Pasa nek ditindakna barek ati seneng encene gak krasa ngrekasa. Enak ae, lha sing penting maneh nek ... Sapepake

O T T
“Istilah OTT saniki jian akrab ndhuk kupinge ma­syarakat, lha apane bolak-balik onok pejabat sing kenek operasi tangkap tangan (OTT) makane istilah niku dadi familiar ndhuk kupinge awak dhewe niki. Sing entas niki kenek OTT pejabat ndhuk Jawa Ti­mur masalahe biasa masalah beselan. Sing ngekeki beselan barek sing dibeseli padha-padha klerune, padha-padha dirangket barek KPK. OTT ... Sapepake

T e r o r
“Aku heran sing arane teror niku kok gak onok en­teke, sing niki isok dipunthes engkuk thukul sing liyane maneh. Targete gak jelas tapine kok ya gak entek-entek. Nek dinalar teroris niku secara organisasi gak jelas sapa sing mimpin, jumlahe ya gak sepiraa onok. Tapine laten artine koyok gak onok pupuse. Nek encene adhep-adhepan barek Negara sing pendhu­dhuke meh seprapat milyar ... Sapepake

Pasaan
“Alhamdulillah dulur awak dhewe isok ketemu barek wulan Ramadhan maneh, wulan sing gae kang iman lan taqwa banget diarep- arep mergane ndhuk wulan niku Gusti Allah paring pangapura, barokah, rahmat, lan nikmate, paring ganjaran sing gedhene amung Gusti Piyambak kang pirsa. Ke­sempatan gae awak dhewe nebus dosa ngum­pulna ganjaran saakeh-akehe gae kunci mbukak suwarga. Apamaneh ... Sapepake

Vonis Rong Taun
“Masalahe Basuki Tjahyana Purnama alias Ahok sing dianggep nistakake agama wiwit lerem marine kasuse diputusake barek Hakim, Ahok dianggep salah diukum rong taun penjara saka tuntutane jaksa diukum rong taun kanthi mangsa percobaan setaun. Kit awal kasuse Ahok encene ngundang kontroversi, masalah sara sing kuwat nuasa politike. Polisi temen-temen digae repot barek demone umat sing ... Sapepake

Tragedhi
“Innalillahiwainnailahirojiun, ndhuk wulan Rejeb niki sing arane musibah jian akeh nemen, sing lemah longsor, banjir bandhang, angin barat tah kecelakaan lalu lintas sing korbane gak thithik, iki tak kira prengetan gawe awak dhewe supa­yane urip niku sing luwih ndhepe-ndhepe ndhuk Gusti Allah barek ajok gawe kerusakan ndhuk bumi niki sageleme dhewe, masiya niku kerusakan sing ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Gawenen sibuk awak iki ing babagan kabecikan. Engga bab-bab kang ala kesel ngetutake langkah kita.

Klik

BAKIAK

1000 bakiak iki mujudake upayane Komunitas Wirausaha Muslim kang disumbangake marang mesjid-mesjid kang ana ing wilayah Surabaya lan sakupenge. (d/ist)

Pethilan

Peringkat kampus Indonesia munggah

Tapi aja takon wis peringkat pira ya???

NU-Muhammadiyah sarujuk nyirep suhu politik

Yen ana sing dadi kompor, kuwi oknum!

Anggaran kanggo mbubarake ormas Rp 5 milyar

Mbokmenawa sawise bubar oleh pesangon….