» Kategori : Surabayan

Kecelakaan Lalu Lintas
“Kacilakan koyoke  wis dadi kabar biasa, lagi dadi rame nek  sing  ngalami kecelakaan niku dulur tangga tah kanca tah korbane akeh. Korban kecelakaan asline gak muk puluhan tah atusan tapi ewonan saben taune. Artine sing korban kecelakaan niku nek dipadhakna barek merga penyakit termasuk penyakit sing berbahaya. Nah niki wayahe kudu dadi perhatiane ... Sapepake

Longsor Ponorogo
“Perkara longsor asline wis dadi sega jangan gae pendhudhuk ndhuk Jawa, perkarane encen akeh dhaerahe sing rawan longsor, pegunungan sing terus digundhuli gae pertanian. Asline wong wis dipre­ngetna nek lemah niku kate longsor. Koyok sing kedadeyan ndhuk Ponorogo dhusun Tangkil desa Banaran Kecamatan Pulung. Rong puluh dina sadurunge longsor, wis ketok nek lemah kate longsor, niku ... Sapepake

Wulan Rejeb
“Gak krasa saniki wis mlebu wulan Rejeb, mari ngono Ruwah terus Pasa. Mbok koyoke sing arane setaun niku muk dhilit nemen. Dulur bulan Rejeb niku termasuk situk saka papat wulan harram. Papat wulan haram niku Dzulqa’dah, Dzulhijjah, Muharram, barek  Rajab ndhuk wulan harram niki awak dhewe isoka ngakeh-akehna ngibadah barek gae ka­becikan, terusan ninggalna kelakuan ... Sapepake

Bocor
“Sing arane ujian digae model apa ae kit jaman biyen ya onok ae sing nakalan supayane ujiane isok entuk nilai apik, lagek ae USBN (ujian sekolah berbasis nasional) dianakna ndhuk Surabaya bocor, buktine onok siswa sing wis entuk jawabane komplit sagu­runge ujian, iki gak ketemon ndhuk siji loro sekolah tapi ndhuk pirang-pirang sekolahan, mbuh niku swasta tah sing negeri. Entuk ... Sapepake

M u d h u n
“Alhamdulillah sing arane rega lombok rawit saniki ndhuk Surabaya wis mulai mudhun, aku isuk mau blanja ndhuk pasar Mangga Dua Surabaya, sekilo regane sangangpuluh ewu. Barekan lomboke apik-apik gak sepiraa onok campurane lombok sing gurung tuwa. Encene sing arane lombok rawit niku saniki wis akeh sing padha panen, dadine sing arane rega gelem-gak gelem ya mudhun. Beda barek sing arane ... Sapepake

Udan Angin
“Ndhuk Surabaya encene kerep onok udan angin, sing ngrubuhna barek nyempalna wit-witan, makane Pemkot nek wis ngarepna mangsa udan mesthi ma­prasi wit-witan ndhuk pinggir embong supayane nek pas onok udan angin gak sampek ngebrukna wit niku tah pang-pange sempal terus nibani sing liwat ndhuk ngisore. Bener ae Slasa sore tanggal 7 Maret wingi ndhuk Surabaya Selatan kira kira ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Yen kita weruh prau ing sandhuwure banyu kuwi bab kang lumrah, nanging dadi bebaya yen ana banyu ing njero prau. Mula kita kena mapanake ati iki ing jagad nanging aja nganti mapanake jagad ksb ing ati kita

Klik

MAYIT BAYI ?

Akeh restoran ing donya iki padha nyoba nyuguhake panganan kanthi cara kang aneh-aneh. Salah sijine kaya ing The Magic Restroom Cafe ing California iki. Restoran iki nyuguhake panganan kanthi tema “mangan mayit”. Senajan jabang bayi kang ana ing meja iki mung ethok-ethokan wae alias digawe saka pudhing. (d/ist)***

Pethilan

Ngrampungake kasus DPD kudu liwat jalur hukum

Sauger dudu hukum rimba

Mediasi Kraton Surakarta gagal

Ora usah dirujukake, rak kesel dhewe

Kursi DPRD Jatim, Jateng lan Jabar tambah

Taman Kanak-kanake saya rame…