» Kategori : Banyumasan

Mudhik, Macet, Makmur
Puasa wis rampung, kanca batir sing padha mudhik sewetara uga wis padha balik maning maring papan panggonan ngodhene. Ana sin maring Jakarta, Semarang Surabaya, Bandung lan kota liyane. Ningen sing genah, balik mudhik maring ndesane dhewek mujudaken memori utawa kenangan sing endah lan nengsemaken. Ketemu kanca batir jaman cilik, panganan tradhisional sing mung ketemu nang ndesa, lan sing ... Sapepake

Jaring Narkoba
”Ramane, kayonge meh saben ndina telepisi lan koran nang negarane dhewek disuguhi warta babagan Narkoba. Inyong sering mrinding lan maras, jalaran narkoba wis nyasar maring sakabehing kalangan. Mulai sekang bocah pentil tekan mahasiswa nang perguruan tinggi. Mulai sekang  golongan eksekutif, legislatif lan yudikatif wis disasar dening barang kharam. Apamaning bangsane ... Sapepake

Daging Sapi
Ngarepaken ramadhan lan lebaran, rega kebutuhan pokok mumbul dhuwur. Rega gula pasir, lombok (abang karo cengis), terigu, brambang abang/putih, endhog meh ora kecandhak. Apa­maning sing jenenge daging sapi, munggah seporete. Daging sapi sing sedurunge wulan puasa mung antara Rp 90 ewu. Mlebu wulan puasa regane mundhak nganti nyandhak Rp 150 ewu. Malahan nang wilayah Aceh, rega daging ... Sapepake

Operasi Tangkap Tangan
Ketua Komisi Pemberantasan Korupsi (KPK) Agus Rahardjo nang aca­ra telepisi kandha, neng taun 2016 jumlah oknum sing ketangkep nang Operasi Tangkap Tangan (OTT) KPK, nyandhak angka 10 oknum. Ke­dadeyan sekang anggota legislatip, eksekutip lan yudikatip. Ningkat luwih sekang taun 2015 sing mung ana 5 oknum sing ketangkep OTT. Sing paling medeni, sekang jumlah 16 oknum ketangkep OTT, ... Sapepake

Longsor
Awal April wingenane, desa Banaran wilayah kabupaten Ponorogo diterjang tanah longsor. Paling ora nganti kaping pindho. Jumlah warga kang tiwas jalaran kurugan longsor, sing ketemu nembe telu, liyane luwih sekang selawe korban durung ketemu. Jalaran umah lan kurban kurugan longsor nganti atusan kubik lemah. Dening pemerintah Ponorogo, dike­rigaken bantuan rupa alat berat, ... Sapepake

Wisata Dumas
Ngrembug babagan pariwisata, nang wilayah Dumas (Kedu-Banyumas), kayonge paling sugih obyek wisatane, nek ditandhing karo wilayah Jawa Tengah, Jawa Timur utawa Jawa Barat. Jalaran nang wilayah Kedu Banyumas, obyek wisatane paling kumplit. Mulai sekang wisata ga­weyan, wisata pantai, wisata gunung, wisata alam lan wisata religi. Ningen kuciwane, nang wilayah kiye, pariwisata du­rung ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Gawenen sibuk awak iki ing babagan kabecikan. Engga bab-bab kang ala kesel ngetutake langkah kita.

Klik

BAKIAK

1000 bakiak iki mujudake upayane Komunitas Wirausaha Muslim kang disumbangake marang mesjid-mesjid kang ana ing wilayah Surabaya lan sakupenge. (d/ist)

Pethilan

Peringkat kampus Indonesia munggah

Tapi aja takon wis peringkat pira ya???

NU-Muhammadiyah sarujuk nyirep suhu politik

Yen ana sing dadi kompor, kuwi oknum!

Anggaran kanggo mbubarake ormas Rp 5 milyar

Mbokmenawa sawise bubar oleh pesangon….