» Kategori : Banyumasan

TKW – PBB
Mbekayu Tebok kaget, nalika nonton warta nang telepisi, weruh ana bocah wadon sekang Indonesia, pidhato nang Markas Perserikatan Bangsa Bangsa New York, neng ngarepe para kepala negara-kepala pemerintahan seindenging dunya.Wakil Indonesia sing rawuh nang sidhang umum PBB yakuwe Bapak Yusuf Kalla, Wakil Presiden Republik Indonesia. Ora mung kuwe, bocah wadon sing nurut warta asale sekang ... Sapepake

Saber Pungli
“Ramane, Presiden Joko Widodo durung suwe kiye nabuh genderang perang, mbrastha sawernaning pungutan liyar (pungli) sing wis mratak tekan ngendi-endi. Utamane nang panggonan pelayanan umum sing pancen kelebu mandan angel dibrantas. Mulai sekang tingkat kelurahan/desa, nganti tekan tingkat kementerian. Gedhene pungli uga mratak. Mulai sekang puluhan ewu saben kasus, nganti tekan jutaan. ... Sapepake

Gagat Enjang
“Ramane, ramane, ramane, gageyan mrene. Kiye ana lagu gendhing sing mbleketaket temenan ramane, gelisan mengko mbokan selek entek,” esuk-esuk mbekayu Tebok wis undang-undang ramane, nalika ngrungok­aken radio esuk-esuk nang umah ponakane, Sekar Ariwati nang Bojonggede-Bogor. Mbekayu Tebok pancen mandan kaget, jalaran golih ngrungokaken radio egin esuk mruput, bar wayah Subuh. ... Sapepake

Bhinneka Tunggal Ika
Nang pucuke wulan Nopember 2016, persise, Rabu, 30 Nopember  2016, nang Lapangan Monumen Nasional (Monas) Jakarta, diadani apel lan Parade Nusantara Bersatu. Salah siji tujuane yakuwe, kanggo ngimpun utawa menyatukan warga negara Indonesia sing kedaden sekang maneka suku bangsa, agama, adat istiadat, budaya lan bahasa. Ora mung nang Jakarta, Parade Nu­santara uga digelar nang ... Sapepake

Seni Braen
“Ramane, rika wis tau nonton kesenian braen sing kayonge mung ana nang Kec. Karangmoncol kabupaten Purbalingga, khususe nang desa Pekiringan. Nurut crita sekang para kesepuhan, jere monge kesenian braen kuwe umure wis atusan taun. Jalaran kawitan dianakaken nalika jaman Adipati Onje kuwasa nang Purbalingga. Tegese, sedurunge nang Purbalingga ana tatanan pemerintahan anyar kaya jaman ... Sapepake

U y a h
Rika mesthi ngerti sing jenenge uyah. Jalaran uyah mujudaken kebutuhan uripe menungsa (lan kewan). Saben rumah tangga saben ndi­na perlu uyah. Ora mung nggo masak, ningen uga keperluan sejen, kelebu nggo pengobatan. Ningen apa rika kanca batir ngerti, negarane dhewek Indonensia sing nduweni garis pesisir paling dawa nang ndunya, sekiye egin kudu nekakaken uyah sekang negara liya. ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Jroning urip iki, mbokmenawa kita ora cukup becik kanggone kabeh wong, nanging kita bakal tansah dadi kang paling becik kanggone sahabat kita

Klik

WIT NATAL MLAKU

Ornamen abang lan cahya lampu akeh ngrenggani papan-papan publik sasuwene perayaan Natal. Ing kana kene ora lali akeh hiasan wit Natal. Nanging sing siji iki ana tampilan wit Natal kang ora biyasa lan bisa digawa menyang ngendi-endi. Yup, wit Natal unik iki digawe saka rambut kang dimodel saemper wit Natal saengga bisa mlaku menyang ngendi-endi. (d/ist)***

Pethilan

Guru dijak nyusun soal ujian akhir SMP/SMA/SMK

Jawabane tetep padha, bondha bandhi ...

Demo ngedhunake daya saing buruh lokal

Nanging ana bab liya sing mundhak, dalanan macet!

Kompetensi buruh Indonesia perlu ditingkatake

Ben ora mung jago demo!