» Kategori : Banyumasan

Sertifikasi Tukang Bangunan Umum
Kaki Bawor, Pak Priyanto sing pangsiunan PNS, karo Yamun si bujang tuwa, agi jagongan dopokan nyambi medangan nang teras umahe Kaki Bawor. Sing ngawiti rembug Kaki Bawor, takon maring pak Priyanto, “Kayong wingi agi sibuk mbangun umah, pak Pri? wis rampungan apa?” “Mbangun apa? Kae mbongkar kamar mandhi, gawe ma­ning di dempetaken maring dhapur. Ben aja kadohen ... Sapepake

Tanduran Hias Pinggir Dalan
Kaki Bawor agi jagongan karo mas Gathot nang teras ngarep umahe, durung ana wedange apa maning pacitan, mulane Kaki Bawor njuran cluluk seru, “Eh, Bok, Tebok. Wedange endi? Denenga suwe temen.” Mbekayu Tebok nyauri sekang njero ngumah, “Sabar, Ramane, kiye nembe dithor.” “Kayong wingi pirang-pirang dina kowe ora keton, Thot. Lunga maring ngendi yah?” ... Sapepake

Garep ana maning sepur Purwokerto-Wonosobo
Kaya biasane, menawane Regune Kaki Bawor sing giliran rondha, wayah bar ngisa, Kaki Bawor karo anggota regune, ana Pak Priyanto sing pangsiunan PNS, Kebayan Dikin, Darman Betor, mas Guru Tarno karo Yamun si bujang tuwa, wis padha ngumpul jagongan dopokan karo medangan nang Gerdhu Rondha. Kaki Bawor karo ngiling wedange maring lambar, ngawiti takon, “Pak Priyanto, inyong ... Sapepake

Regentschap Cilacap
Awan kuwe, Kaki Bawor lagi jagongan dopokan karo Kebayan Dikin nang teras umahe Kaki Bawor. Njuran mbekayu Tebok metu ngladekaken wedang, karo nyangking bleg isine Krupuk Tengiri, Kebayan Dikin cluluk takon, “Eh, krupuk Tengiri sekang Tlacap yah, Yu Tebok?” tangane ora keri gagehan nyo­mot Krupuk Tengiri,langsung dipangan, “Jan enak temenan kiye, renyah tur gurih, sapa ... Sapepake

Bentor Bakale Diganti Bajay
Wayah bar ngisa, Kaki Bawor, Kebayan Dikin karo Yamun si bujang tuwa agi padha jagongan medangan nang warung angkringane Kang Dipo, sing nang perek pretelon gili gedhe. Ujug-ujug keprungu ana suwara ether-ether mbrebegi kuping mandheg nang sandhing warung. Ora pangling nek kuwe suwara betore Darman. Temenan, mak bedhengus Darman karo nyengenges, ngunclug marani sing agi padha jagongan, karo ... Sapepake

U N B K
Wayah bar ngasar, Kaki Bawor agi jagongan dopokan karo mas Guru Tarno nang teras umahe Kaki Bawor. Ora let suwe tekane Kebayan Dikin, karo clu­luk, “Eh, mas Guru Tarno malah wis nang kene. Kebeneran,” ujare Kebayan Dikin karo nggered kursi nggo njagong, njejeri Kaki Bawor. “Eh, kebeneran ana apa, Bayane? Anu mikine nembe sekang ngendi koh?” Takone Kaki Bawor, ... Sapepake

Hal:

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Wong kang paling hebat pisan kanthi idhe-idhene kang  paling brilian, bisa wae dikalahake de­ning wong kang bo­dho kanthi akale kang kerdhil. Mula tokna idhe-idhe bri­lianmu apa wae ka­hanane.

Klik

JEMBATAN NGISOR KALI

Meh kabeh, yen jenenge jembatan kuwi mlangkring ing sandhuwure banyu. Nanging ora mangkono karo jembatan kang ana ing Fort de Roovere, sacedhake Desa Halsteren, negara Landa iki. Ing kana ana jembatan kang ora mlangkring, nanging peres karo banyune. Jembatan iki pancen nyigar tlaga cilik kang banyune anteng. Dadi…. kapan maneh ya bisa nrabas banyu nanging ora teles?? (d/ist)***

Pethilan

TVRI nyoba ngrombak stigma

Saingane luwih maju banget

Sing manther anggone ngawasi praktek politik dhuwit

Emane dhuwite ora mambu…

Sing lapor SPT adoh saka target

Akeh sing ‘golput’ pranyata…