» Kategori : Banyumasan

Bhinneka Tunggal Ika
Nang pucuke wulan Nopember 2016, persise, Rabu, 30 Nopember  2016, nang Lapangan Monumen Nasional (Monas) Jakarta, diadani apel lan Parade Nusantara Bersatu. Salah siji tujuane yakuwe, kanggo ngimpun utawa menyatukan warga negara Indonesia sing kedaden sekang maneka suku bangsa, agama, adat istiadat, budaya lan bahasa. Ora mung nang Jakarta, Parade Nu­santara uga digelar nang ... Sapepake

Seni Braen
“Ramane, rika wis tau nonton kesenian braen sing kayonge mung ana nang Kec. Karangmoncol kabupaten Purbalingga, khususe nang desa Pekiringan. Nurut crita sekang para kesepuhan, jere monge kesenian braen kuwe umure wis atusan taun. Jalaran kawitan dianakaken nalika jaman Adipati Onje kuwasa nang Purbalingga. Tegese, sedurunge nang Purbalingga ana tatanan pemerintahan anyar kaya jaman ... Sapepake

U y a h
Rika mesthi ngerti sing jenenge uyah. Jalaran uyah mujudaken kebutuhan uripe menungsa (lan kewan). Saben rumah tangga saben ndi­na perlu uyah. Ora mung nggo masak, ningen uga keperluan sejen, kelebu nggo pengobatan. Ningen apa rika kanca batir ngerti, negarane dhewek Indonensia sing nduweni garis pesisir paling dawa nang ndunya, sekiye egin kudu nekakaken uyah sekang negara liya. ... Sapepake

Sendhal Bathok Klapa
Inyong yakin lan percaya, nek rika mesthi wis paham lan ngerti lamun sing jenenge sendhal kuwe digawe sekang karet, kalep (kulit) utawa kayu. Ningen kanca batir mbokan gumun jalaran ndeyan durung ngerti nek nang Purbalingga kuwe ana sendhal utawa bakyak, sing digawe sekang bathok klapa. Bathok klapa sing digadheng-gandheng miring, detaleni nganggo benang goodyer (benang ban motor-mobil) ... Sapepake

Sara
“Ramane, inyong garep takon maring rika, sing jenenge SARA kuwe panganan wujud kaya ngapa sih. Kayonge sekiye koh akeh temen wong sing ngomong SARA. Kelebu Presiden nalika rawuh nang pondhok pesantren wilayah Jawa Timur, sing dengendikakaken aja padha ngomong SARA,” takone mbekayu Tebok maring ramane, ya kaki Bawor, nalika gendhu-gendhu rasa sewise kaki Bawor balik sekang ... Sapepake

Longsor lan Banjir
Kabupaten Garut lan Kabupaten Sumedang nang Jawa Barat durung suwe iki diterjang banjir bandhang lan longsor, rumah Sakit dr Slamet sing dununge nang tengah kota, melu kebanjiran nganti nyandhak semeter. Pasien sing manggon nang lantai siji, kepeksa dipindhah maring lantai loro, senajan kudu sek-sekan nang lorong. Jan mrihatinaken temenan. Seliyane kuwe, nurut data sing diwertakaken, 27 ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Yen terus sesambat marang apa kang ora kita duweni, urip iki ora bakal tau rumangsa cukup

Klik

Njala Paku

SABER, cekakan saka Sapu Bersih Ranjau, yakuwi kelompok sukarelawan ing Jakarta kang nduweni tujuan nyapu resik paku kang kececeran ing dalan-dalan ibu kota. SABER dumadi saka wong-wong kantoran, tukang ojek, mahasiswa, lan warga liyane kang gotong royong mesthekake saben aspal aman diliwati dening sepedhah montor utawa mobil. (d/ist) ***

Pethilan

Ade Komarudin dicopot: aku rapapa

Setya Novanto: aku rapadha

Baline Setnov dadi Ketua DPR luwih akeh ngundang pacela¬thon

Gara-gara papa ora tau legawa

Ketua DPR enggal diganti

Gumantung karepe papah…