» Kategori : Banyumasan

Kejawar
Kanca batir warga Banyumasan, apa rika padha ngerti, desa paling tuwa nang Banyumas? Desa sing dadi asal mula punjere kabupaten tahun 1582 Masehi lan karesidenan Banyumas. Desa mau sekiye mlebu maring kecamatan Banyumas, sing panggonane nang sekidule pendhapa lan alun-alun Banyumas. Lan nang desa kono ana titik nol wilayah Karesidenan Banyumas. Desa mau kawit jaman Kerajaan Pajang ... Sapepake

Campursari
Sekar Ariwati, salah siji keponakane mbekayu Tebok lagi leyeh-leyeh nang lincak sengisore papringan, karo ngrungokaken siaran sekang radio swasta niaga. Kebeneran wektu semono lagi siaran lagu-lagu campursari sing diembani dening mbekayu Tumiyati, penyiar sing asli sekang Wonogiri. Kayonge Sekar golih ngrungokaken jan ngemataken pisan. Apa jalaran seneng karo lagune, karo penyiare apa ana ... Sapepake

H o a x
Mbekayu Tebok, biyung Yahman karo mbekayu Sari lagi padha dopokan nang warung bakmine kaki Kuswandi nang Margonda. Seliyane pancen wis kangen karo mi Jawa gaweyane kaki Kuswandi sing pancen nylekamin, dulur telu sekang Banyumas, Kroya karo Gunungkidul pancen wis suwe ora gendhu-gendhu rasa. Mulane bareng wis ketemu, golih padha dopokan jan uplek banget. Ketambahan maning, warung pancen ... Sapepake

Kluwung
Inyong rika kanca batir mesthi ngerti sing jenenge kluwung utawa pelangi. Nurut crita nang lakon Jaka Tarub jere monge pelangi kuwe andhane widadari nalika garepan mudhun sekang swargaloka maring bumi, utawa mercapada. Nang lakon Jaka Tarub, nurut crita, wektu semono Jaka Tarub lagi nggolet manuk nang alas nganggo tulup. Berang nde­ngengek utawa ndeleng maring langit, weruh ana kluwung ... Sapepake

Brekecek Pathak Jahan
Kanca batir sekang Banyumasan utawa apamaning sekang njaba Banyumasan, inyong yakin pisan, rika mesthi durung ana sing kenal karo pathak jahan. Apamaning wong njaba, selagine wong Cilacap kelebu kaki Bawor, sedurunge ora ngerti apa sing diarani pathak jahan. Ningen bareng wis weruh, ngrasakaken nang ilat, kayonge njuran keyungyung, utawa ketagihan. Angger maring Cilacap durung ngrasakaken ... Sapepake

Silat Cimande
Rama Bawor karo kaki Kijan Kamel wingenane njujugaken dulure maring desa Cimande nang sisih kidul kota Bogor. Cimande kuwe salah siji desa sing dikenal dadi paggonane wong sing padha kenang kacilakan. Mulai sekang kecethit, nganti tekan balung sing tugel jalaran olahraga nganti tekan kacilakan lalu lintas. Nang wilayah Jabodetabek, mertamba “patah tulang” maring Cimande wis sohor ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Yen kita weruh prau ing sandhuwure banyu kuwi bab kang lumrah, nanging dadi bebaya yen ana banyu ing njero prau. Mula kita kena mapanake ati iki ing jagad nanging aja nganti mapanake jagad ksb ing ati kita

Klik

MAYIT BAYI ?

Akeh restoran ing donya iki padha nyoba nyuguhake panganan kanthi cara kang aneh-aneh. Salah sijine kaya ing The Magic Restroom Cafe ing California iki. Restoran iki nyuguhake panganan kanthi tema “mangan mayit”. Senajan jabang bayi kang ana ing meja iki mung ethok-ethokan wae alias digawe saka pudhing. (d/ist)***

Pethilan

Ngrampungake kasus DPD kudu liwat jalur hukum

Sauger dudu hukum rimba

Mediasi Kraton Surakarta gagal

Ora usah dirujukake, rak kesel dhewe

Kursi DPRD Jatim, Jateng lan Jabar tambah

Taman Kanak-kanake saya rame…