» Kategori : Banyumasan

Gambir Sawit
Wingenane mbekayu Tebok dijak maring umahe dulure wadon nang Jagakarsa-Jakarta Selatan. Seliyane silaturahmi lan tilik dulur lan keponakan, mbekayu Tebok dipameri koleksi gendhing-gendhing Jawa nang dulure wadon sing pancen kebeneran dadi penyiar nang radio swasta niaga. Encen sih, dulure wadon ya mbekayu Sari momongi acara Banyumasan nang radio. Mulane koleksi lagu-lagune akeh. Ning sing ... Sapepake

NKRI
Wulan Agustus, kanggone bangsa Indonesia mujudaken wulan kemerdekaan. Jalaran ya nang wulan Agustus, pase 17 Agustus tahun 1945, wakil Bangsa Indonesia sing depandegani dening Soekarno lan Hatta, ngumandhangaken proklamasi nang Jl Pegangsaan Timur No 56 Jakarta. Mulane mulai tutup wulan Juli nganti tutup wulan Agustus, meh saben umah padha ngerek bendera merah putih, kanggo mengeti dina ... Sapepake

Patung Jendral Sudirman
Tangi turu sore-sore, mbekayu Tebok terus nguripaken telepisi ireng putih 14 inci sing dideleh nang ndhuwur kenap utawa meja cilik. Biasa, nonton warta berita sekang telepisi swasta sing dadi kedhemenane. Ningen durung patiya suwe golih nonton, mbekayu Tebok kaget, njeng­girat. Malah njuran melung-melung ngundang ramane sing kebe­neran lagi ndhangir tanduran nang pekarangan ... Sapepake

Legenda
Kaki Bawor kambi mbekayu Tebok lagi kledhang maring Penyarang, salah siji desane sing manggon nang sisih lor kecamatan Sidareja-Ci­-lacap. Nurut crita, jaman gemiyen Penyarang kuwe dadi kotaraja jalaran nang Penyarang ana ratu sing jenenge Prabu Ranggasenapati. Ningen ana sing kandha nek Penyarang kuwe mung kadipaten, adipatine ya Ki Ranggasena. Malahan angger ndeleng sekang jenenge, ... Sapepake

Woh-wohan ndesa
“Tebok, mengko angger maring pasar, tulung inyong ditukokaken jeruk ya. Kayonge koh seger temen ya, panas-panas mangan jeruk,” ujare kaki Bawor maring anake sing paling ayu, ya mbekayu Tebok nalika kledhang arep maring pasar. “Ya mengko tek tukokaken ramane,” mbekayu Tebok nyauri. Bar diwenehi dhuwit nang ramane, mbekayu Tebok ngithir lunga maring pasar tuku ... Sapepake

U M K M
Sedulur lan kanca batir, neng negarane dhewek, Indonesia, sing jenenge wirausaha cacahe egin sethithik, egin adoh karo sing diarani ideal, apamaning angger ditandhing karo negara maju. Kanggo ngoyok playune wirausaha nang negara­ne dhe­wek nggo nututi playune cacah wirausaha nang negara tangga kaya Singapura, Malaysia lan Thailand kayonge mandan rekasa. Jalaran cacahe lembaga ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Brubah lan tangi luwih edi banget tinimbang meneng lan mung ngimpi tanpa nindakake apa-apa.

Klik

Pejabat Lomba Mangan Krupuk

Pengetan dina Ulang Taun Kamardikan RI ing ngendi-endi ditindakake kanthi maneka acara lan lomba. Semono uga ing Pemkot Semarang. Mung sing rada beda, sing dadi pesertane ing kene yakuwi pejabat-pejabat Pemkot lan DPRD, Kapolres, Danlanal lan Dandim. Katon ing gambar sawenehing pejabat kanthi kebak semangat lan cepet-cepetan melu lomba mangan krupuk kang digelar ing Balai Kota Semarang. (d/ist)***

Pethilan

Niyate Panitia Angket DPR marang KPK konangan

Sapinter-pintere mbungkus tai, wusana mambu uga

Gegandhengan klawan Merah Putih kang kuwalik, Malaysia resmi njaluk ngapura

Kok dibolan-baleni terus ya?

Ana kampanye anti korupsi liwat gambar kartun

Saking lucune koruptor kita