» Kategori : Banyumasan

Artidjo
“Kaki Kuswandi, inyong  niteni, sekiye para koruptor sing wis diketok palu alias ditibani pidana dening majelis Hakim Pengadilan Tindak Pidana Korupsi (Tipikor), akeh sing langsung nampa pidana sekang hakim. Arang sing bandhing apamaning kasasi. Nurut rika apa sing dadi jalarane ya?” takone kaki Kijan Kamel, anggota paguyuban sing asli Banjarnegara nalika ... Sapepake

Kalibacin
“Ramane, inyong arep takon maring rika, kenangapa sendhang nang desa Tambaknegara sing bisa nggo tamba, dijenengi Kalibacin. Mbokan angger sing jenenge bacin kuwe ambu banger bathang mati,” takone mbekayu Tebok maring ramane ya Kaki Bawor. “Ooo kuwe. Kalibacin kuwe kan jeneng pemandian sing banyune pancen mambu banger, merga nang tuke Kalibacin pancen ana sumber mineral ... Sapepake

Kadipaten Purwakerta
Kaki Bawor, Kaki Hartoyo isih umyek dopokan karo macit mendoan lawuh cengis nang Bojongsari, gubuge kaki Hartoyo. Sing derembug isih crita kota Purwakerta sing sekiye dadi Kota Kadipatene Banyumas. “Ramane, jere gemiyen Purwakerta kuwe kadipaten dhewek, pisah karo Banyumas ya ramane,” takone Hartoyo maring kaki Bawor. “Lho apa iya sih ramane,” Gonang, guru nang ... Sapepake

Makam Dawuhan
“Ramane, inyong pengin ngerti, senajan inyong wong Banyumas, ningen nganti sekiye durung tau weruh lan durung tau ziarah maring makam para pepundhen sing tau dadi adipati Banyumas. Jere monge angger wong Banyumas dolan utawa ziarah maring Dawuhan, bakal ngerti sejarah madege Banyumas jaman Joko Kahiman. Keprimen critane, Ramane?” takone mbekayu Sari, penyiar radio swasta ... Sapepake

Tawuran
Minggu wingenane pas wektu shalat subuh, nang mesjid  kampunge kaki Bawor, ketekan tamu sekang Polsek. Tujuan rawuhe para penegak hukum seliyane nganakaken shalat subuh keliling sing deadani saben minggu nang musholla lan masjid se kecamatan. Petugas sekang Polsek  uga kepengin gendhu-gendhu rasa ngenani keamanan, ketertiban masyarakat lan penerangan ... Sapepake

Nikah Siri
Minggu esuk kaki Bawor wis dandan ndithing banget. Nganggo clana ireng njanges, klambi bathik Banyumasan sing coret kembange mandan gedhe-gedhe, ora klalen nganggo kupluk lan sandhal ireng weton Pasir. Jan tambah enom maning. “Ramane, rika arep maring endi sih, esuk-esuk wis nandan mlipit. nDadak nganggo lenga wangi mbarang. Apa arep niliki randhane,” mbekayu Tebok weruh ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Wong kang mbisu iku “luwih becik” katimbang wong kang guneman ala.

Klik

DOLANAN JAMAN KAWURI

Isih kelingan dolanan kaya ngene iki? Mesthine ing antarane para maos kang wis ‘yuswa’ isih padha kelingan ya. Balapan ban bekas mujudake dolanan jaman kawuri. Seru, murah lan nyenengake. Yuk nostalgia kanthi dolanan nyenengake ing jaman biyen iki yuk… (d/ist)***

Pethilan

E-dagang rame, ritel konvensional rontok

Blanja mung kari klik

Pelajar perlu diajak lunga menyang museum

Aja menyang mal wae…

Sumpah Pemuda dipengeti

Indonesia siji, dudu sing liyane