» Kategori : Banyumasan

Kenthang Penguripan
Mangsan udan, warta sing sering ditayangaken nang telepisi biasane banjir lan tanah longsor. Nang kukuban eks Karesidenan Banyumas, kayonge meh kabeh kabupaten ketemu perkara kue saben taun. Sing jenenge tanah longsor, sering ketemu nang Banjarnegara, Purbalingga, Banyumas lan Cilacap. Jalaran nang wilayah kiye, seliyane ana barisan gunung uga ana barisan pegunungan. Nang Cilacap pancen ora ... Sapepake

Beda Kuwi Rahmat
Durung suwe iki, esuk bar subuh, wayah mletheke srengenge sekang bang wetan, keton nganter lan endah banget kluwung (pelangi) nang bang kulon. Mbekayu Tebok karo Kaki Bawor sing lagi becer nang Pasar Kemiri, sandhing Stasiun Depok Baru weruh sawangan kang endah mau mbatin, kiye garepan ana apa. Jalaran sejeg jumbleg kaki Bawor nembe weruh kluwung jagad wayah esuk nalika srengenge nembe ... Sapepake

Nguri-uri Budaya Seni
Budaya kuwe ciri kanggone bangsa (suku bangsa). Wong gampang ditengeri sekang endi budaya (bahasa) sing dianggo. Utawa wong gampang ditengeri sekang budaya (busana) sing diagem. Conto sing sepisan, wong gampang ditengeri sekang wilayah ngendi wong mau asale, jalaran dialek bahasa sing diomongaken. Contone, padha-padha wong Jawa, ningen antara Surabaya (Arek-arek) karo Banyumas (inyong), ... Sapepake

Mikul Dhuwur Mendhem Jero
Mikul dhuwur mendhem jero, ning racake wong Jawa, khususe Banyumasan, kadhang sering disalah tafsir. Yakuwe, nutupi kesalahane wong tuwa utawa pemimpin sing wis ora nana (waca seda) utawa pemimpn sing wis lengser. Jalaran wong tuwa utawa pemimpin nduweni kesalahan maring anak utawa maring rakyate. Ningen nurut kanca-kanca batir inyong, dudu kuwe sing dimaksud mikul dhuwur mendhem jero. ... Sapepake

Pilkada lan Kadhal
Taun 2017, Indonesia bakal nganakaken pemilihan kepala dae­rah (Pilkada) tingkat II (Bupati lan Walikota) lan tingkat I (Gubernur). Nurut warta ana 101 dhaerah kang bakal nganakaken Pilkada se­rentak se Nusantara. Kiye mujudaken pilkada serentak jilid loro seuwise Pilakada serentak tahun 2014 sing wis liwat. Melu pilkada nang putaran loro, wilayah DKI Jakarta sing dieloni calon ... Sapepake

Guyub Rukun
Wis wiwit wulan Nopember 2016, Pemilihan gubernur/wakil gu­bernur, bupati/wakil bupati lan walikota/wakil walikota serentak, mulai kampanye. Kuwe tegese, para calon kepala dhaerah sing garep maju dadi kepala daerah wis mulai ngumbar visi lan misine, keprimen meng­ko majokaken dhaerahe, lan gawe sejahtera rakyate. Nang kampa­nye mau, rakyat sing dadi calon pemilih kon ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Yen pengin weruh mangsa kepungkur delengen kahanan saiki. Yen pengin ngerti mangsa tembemu mula delengen apa kang mbok tindakake dinane iki

Klik

BUSANA MANTEN PALING DAWA

Busana manten kerep dadi salah sijine faktor penting jroning urusan pesta utawa perayaan. Akeh pasangan kang pengin nduweni kesan jero saka busana kang dipigunakake mau. Mung emane, ora sithik kesan pengin mewah kuwi malah ndadekake repote wong akeh. Salah sijine kaya kang ana ing foto iki, dawaa…. banget sadawane dalan kang ana, nganti-nganti kudu dijaga pulisi! (d/ist)

Pethilan

Masa tenang pilkada diwiwiti

Giliran operasi senyap

Impor kosmetik tambah akeh

Akibat saya akehe wong selfi

Pilkada bareng , sengit ing DKI akur ing daerah

Lan panas rata nalika etunga-etungan suwara