» Kategori : Kebatinan

Kénging Punapa Kita Ngawontenaken Ruwatan
A. Purwaka Sampun wiwit jaman kina-makina, ti­yang Jawi sami pitados, menawi wonten tiyang damel kalepatan, langkung-lang­kung ing bab wontenipun manungsa sa­sampunipun dipun lahiraken dening ibuni­pun, laré atuwi tiyang kalawau, dipun ang­gap “wonten ing salebetipun bebaya”, mila tiyang Jawi paring piwucal, tiyang kalawau kedah dipun ... Sapepake

Dununge Aksara Jawa Ing Pribadhi lan Pakartine Manungsa
Ing kéné tak aturaké dunungé aksara Jawa ing pakarti lan pribadiné manung­sa, minangka cathetan saka manéka sum­ber. Muga-muga ana paédahé : H A – Atimu tatanen. Ati-ati, ati kuwi ra­tuning badan. Atiné apik, badan saku­jur dadi apik. Atiné ala, badan sakujur dadi ala. N A – Napsu lan naluri ... Sapepake

Wahyu Cakraningrat sarta Hasta Brata (2)
Ing PS 35 sampun katur, Hasta Brata mujudaken lampah (laku) warni wolu. Ing seratan  punika, ingkang kula tedhak saking sawatawis buku, nanging ingkang utami seratanipun kadang Pardi Suratno, ingkang irah-irahanipun Sang Pemimpin. Dipun gambaraken kanthi personifikasi (wujud) para Dewa, inggih punika Ba­tha­ra Surya, Bayu, Baruna, Candra, Bra­ma, Endra, Yama ... Sapepake

Filosopi Warna Miturut Alam Kejawen (2)
Warna Ijo Kena dipesthekake menawa saben wong mesthi kesengsem utawa kayung-yun menawa meruhi sesawangan kang ijo royo-royo kang bisa nuwuhake rasa seger lan ngresepake ing pandulu. Kena diarani ora ana uwong kang ora bakal nduweni rasa adhem ayem meruhi sesa-wangan endah kaya sesawangan meruhi ijoning tetandhuran ana ing sawah lan pategalan. Sawah kang durung suwe ditanduri pari lan kang ... Sapepake

Jumbuhing Antawisipun Wadhah lan Isi Wahyu Cakraningrat sarta Hasta Brata
Ater-ater Kacariyos, ing bab kabudayan, bang­sa Jawi kondhang minangka bangsa luhur budinipun, awit kasinungan budaya ing­kang adi luhung. Kanyatanipun, se­daya wau namung impen, utopia. Nyata­ni­pun, ingkang dumados, bangsa Indonesia, kle­bet para kadang Jawi, kathah ingkang sam­pun nilar sarta kesupen dha­teng piwulang Jawi ingkang yektos adi-luhung. ... Sapepake

Filosopi Warna Miturut Alam Kejawen (1)

Ing bebrayan Kejawen, warna utawa rupa alias kelir biru tuwa iku kena diarani warna kang tuwa banget umure lan ndu­weni kalungguhan kang aji banget. Salah sijining sebabe yakuwi ora liya amarga ja­gad kuwi sekawit kedadeyan saka pa­dhang lan peteng. Lha warna peteng iki kang yen digambarake rupane ireng iki, menawa digawe rada padhang utawa enom sethitik rupane banjur semu biru ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Yen kita weruh prau ing sandhuwure banyu kuwi bab kang lumrah, nanging dadi bebaya yen ana banyu ing njero prau. Mula kita kena mapanake ati iki ing jagad nanging aja nganti mapanake jagad ksb ing ati kita

Klik

MAYIT BAYI ?

Akeh restoran ing donya iki padha nyoba nyuguhake panganan kanthi cara kang aneh-aneh. Salah sijine kaya ing The Magic Restroom Cafe ing California iki. Restoran iki nyuguhake panganan kanthi tema “mangan mayit”. Senajan jabang bayi kang ana ing meja iki mung ethok-ethokan wae alias digawe saka pudhing. (d/ist)***

Pethilan

Ngrampungake kasus DPD kudu liwat jalur hukum

Sauger dudu hukum rimba

Mediasi Kraton Surakarta gagal

Ora usah dirujukake, rak kesel dhewe

Kursi DPRD Jatim, Jateng lan Jabar tambah

Taman Kanak-kanake saya rame…