» Kategori : Macapatan

Memanise Ngrumpaka Patraping Kewan
1.     Semut ireng pinter golèk dhuwit        Semut ngangrang dha mèlu bancakan        Si baya mung mangap waé        ... Sapepake

Wangsalan Rinakit Ing Tembang Dhandhanggula
1.    Séla alit ing pinggiring kali        Jail methakil tan wruh ing tata        Mung golèk menangé dhéwé        Pasar tengahing ... Sapepake

Rahadèn Ajeng Kartini, Kusuma Nuswantara
Sinom 1.   Ginita sekar Srinata       Tinata sedya mèngeti       Tanggal slikur April mangkya       Minangka Hari Kartini       Caritané ing ... Sapepake

Rokok, Nyamleng Ning Mbebayani
1.     Amurwani sekar Dhandhanggendhis         Mugi katur pra maos sedaya         Ingkang remen Macapaté         Nyambi kalané ... Sapepake

Endahe Sastra Jawa Sajrone Tembang Jawa
Saiki iki, wis arang keprungu kumandhange tembang Jawa. Klebu ing sekolahan-sekolahan tembang Jawa wis kaya kasilep dening budaya manca kang masyarakate wis kabius de­ning budaya manca, kang ora beda kaya virus mlebu rumesep ing anggane ma­nungsa. Angel dibrastha. Mongka yen padha gelem ngrasakake kanthi menghayati kang temenanan, krasa banget yen sejatine tembang Jawa mono endah ... Sapepake

Araning kembang
G a m b u h 1.  Tinimbang thenguk-thenguk      Theklak-thekluk saya tambah ngantuk      Nyandhak kertas ureg-ureg wiwit nulis      Banjur nganggit tembang Gambuh      Rada ganpang sarta ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Yen pengin weruh mangsa kepungkur delengen kahanan saiki. Yen pengin ngerti mangsa tembemu mula delengen apa kang mbok tindakake dinane iki

Klik

BUSANA MANTEN PALING DAWA

Busana manten kerep dadi salah sijine faktor penting jroning urusan pesta utawa perayaan. Akeh pasangan kang pengin nduweni kesan jero saka busana kang dipigunakake mau. Mung emane, ora sithik kesan pengin mewah kuwi malah ndadekake repote wong akeh. Salah sijine kaya kang ana ing foto iki, dawaa…. banget sadawane dalan kang ana, nganti-nganti kudu dijaga pulisi! (d/ist)

Pethilan

Masa tenang pilkada diwiwiti

Giliran operasi senyap

Impor kosmetik tambah akeh

Akibat saya akehe wong selfi

Pilkada bareng , sengit ing DKI akur ing daerah

Lan panas rata nalika etunga-etungan suwara