» Kategori : Macapatan

Memanise Ngrumpaka Patraping Kewan
1.     Semut ireng pinter golèk dhuwit        Semut ngangrang dha mèlu bancakan        Si baya mung mangap waé        ... Sapepake

Wangsalan Rinakit Ing Tembang Dhandhanggula
1.    Séla alit ing pinggiring kali        Jail methakil tan wruh ing tata        Mung golèk menangé dhéwé        Pasar tengahing ... Sapepake

Rahadèn Ajeng Kartini, Kusuma Nuswantara
Sinom 1.   Ginita sekar Srinata       Tinata sedya mèngeti       Tanggal slikur April mangkya       Minangka Hari Kartini       Caritané ing ... Sapepake

Rokok, Nyamleng Ning Mbebayani
1.     Amurwani sekar Dhandhanggendhis         Mugi katur pra maos sedaya         Ingkang remen Macapaté         Nyambi kalané ... Sapepake

Endahe Sastra Jawa Sajrone Tembang Jawa
Saiki iki, wis arang keprungu kumandhange tembang Jawa. Klebu ing sekolahan-sekolahan tembang Jawa wis kaya kasilep dening budaya manca kang masyarakate wis kabius de­ning budaya manca, kang ora beda kaya virus mlebu rumesep ing anggane ma­nungsa. Angel dibrastha. Mongka yen padha gelem ngrasakake kanthi menghayati kang temenanan, krasa banget yen sejatine tembang Jawa mono endah ... Sapepake

Araning kembang
G a m b u h 1.  Tinimbang thenguk-thenguk      Theklak-thekluk saya tambah ngantuk      Nyandhak kertas ureg-ureg wiwit nulis      Banjur nganggit tembang Gambuh      Rada ganpang sarta ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Gawenen sibuk awak iki ing babagan kabecikan. Engga bab-bab kang ala kesel ngetutake langkah kita.

Klik

BAKIAK

1000 bakiak iki mujudake upayane Komunitas Wirausaha Muslim kang disumbangake marang mesjid-mesjid kang ana ing wilayah Surabaya lan sakupenge. (d/ist)

Pethilan

Peringkat kampus Indonesia munggah

Tapi aja takon wis peringkat pira ya???

NU-Muhammadiyah sarujuk nyirep suhu politik

Yen ana sing dadi kompor, kuwi oknum!

Anggaran kanggo mbubarake ormas Rp 5 milyar

Mbokmenawa sawise bubar oleh pesangon….