» Kategori : Macapatan

Memanise Ngrumpaka Patraping Kewan
1.     Semut ireng pinter golèk dhuwit        Semut ngangrang dha mèlu bancakan        Si baya mung mangap waé        ... Sapepake

Wangsalan Rinakit Ing Tembang Dhandhanggula
1.    Séla alit ing pinggiring kali        Jail methakil tan wruh ing tata        Mung golèk menangé dhéwé        Pasar tengahing ... Sapepake

Rahadèn Ajeng Kartini, Kusuma Nuswantara
Sinom 1.   Ginita sekar Srinata       Tinata sedya mèngeti       Tanggal slikur April mangkya       Minangka Hari Kartini       Caritané ing ... Sapepake

Rokok, Nyamleng Ning Mbebayani
1.     Amurwani sekar Dhandhanggendhis         Mugi katur pra maos sedaya         Ingkang remen Macapaté         Nyambi kalané ... Sapepake

Endahe Sastra Jawa Sajrone Tembang Jawa
Saiki iki, wis arang keprungu kumandhange tembang Jawa. Klebu ing sekolahan-sekolahan tembang Jawa wis kaya kasilep dening budaya manca kang masyarakate wis kabius de­ning budaya manca, kang ora beda kaya virus mlebu rumesep ing anggane ma­nungsa. Angel dibrastha. Mongka yen padha gelem ngrasakake kanthi menghayati kang temenanan, krasa banget yen sejatine tembang Jawa mono endah ... Sapepake

Araning kembang
G a m b u h 1.  Tinimbang thenguk-thenguk      Theklak-thekluk saya tambah ngantuk      Nyandhak kertas ureg-ureg wiwit nulis      Banjur nganggit tembang Gambuh      Rada ganpang sarta ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Yen kita weruh prau ing sandhuwure banyu kuwi bab kang lumrah, nanging dadi bebaya yen ana banyu ing njero prau. Mula kita kena mapanake ati iki ing jagad nanging aja nganti mapanake jagad ksb ing ati kita

Klik

MAYIT BAYI ?

Akeh restoran ing donya iki padha nyoba nyuguhake panganan kanthi cara kang aneh-aneh. Salah sijine kaya ing The Magic Restroom Cafe ing California iki. Restoran iki nyuguhake panganan kanthi tema “mangan mayit”. Senajan jabang bayi kang ana ing meja iki mung ethok-ethokan wae alias digawe saka pudhing. (d/ist)***

Pethilan

Ngrampungake kasus DPD kudu liwat jalur hukum

Sauger dudu hukum rimba

Mediasi Kraton Surakarta gagal

Ora usah dirujukake, rak kesel dhewe

Kursi DPRD Jatim, Jateng lan Jabar tambah

Taman Kanak-kanake saya rame…