» Kategori : Macapatan

Memanise Ngrumpaka Patraping Kewan
1.     Semut ireng pinter golèk dhuwit        Semut ngangrang dha mèlu bancakan        Si baya mung mangap waé        ... Sapepake

Wangsalan Rinakit Ing Tembang Dhandhanggula
1.    Séla alit ing pinggiring kali        Jail methakil tan wruh ing tata        Mung golèk menangé dhéwé        Pasar tengahing ... Sapepake

Rahadèn Ajeng Kartini, Kusuma Nuswantara
Sinom 1.   Ginita sekar Srinata       Tinata sedya mèngeti       Tanggal slikur April mangkya       Minangka Hari Kartini       Caritané ing ... Sapepake

Rokok, Nyamleng Ning Mbebayani
1.     Amurwani sekar Dhandhanggendhis         Mugi katur pra maos sedaya         Ingkang remen Macapaté         Nyambi kalané ... Sapepake

Endahe Sastra Jawa Sajrone Tembang Jawa
Saiki iki, wis arang keprungu kumandhange tembang Jawa. Klebu ing sekolahan-sekolahan tembang Jawa wis kaya kasilep dening budaya manca kang masyarakate wis kabius de­ning budaya manca, kang ora beda kaya virus mlebu rumesep ing anggane ma­nungsa. Angel dibrastha. Mongka yen padha gelem ngrasakake kanthi menghayati kang temenanan, krasa banget yen sejatine tembang Jawa mono endah ... Sapepake

Araning kembang
G a m b u h 1.  Tinimbang thenguk-thenguk      Theklak-thekluk saya tambah ngantuk      Nyandhak kertas ureg-ureg wiwit nulis      Banjur nganggit tembang Gambuh      Rada ganpang sarta ... Sapepake

Hal:

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Wong kang paling hebat pisan kanthi idhe-idhene kang  paling brilian, bisa wae dikalahake de­ning wong kang bo­dho kanthi akale kang kerdhil. Mula tokna idhe-idhe bri­lianmu apa wae ka­hanane.

Klik

JEMBATAN NGISOR KALI

Meh kabeh, yen jenenge jembatan kuwi mlangkring ing sandhuwure banyu. Nanging ora mangkono karo jembatan kang ana ing Fort de Roovere, sacedhake Desa Halsteren, negara Landa iki. Ing kana ana jembatan kang ora mlangkring, nanging peres karo banyune. Jembatan iki pancen nyigar tlaga cilik kang banyune anteng. Dadi…. kapan maneh ya bisa nrabas banyu nanging ora teles?? (d/ist)***

Pethilan

TVRI nyoba ngrombak stigma

Saingane luwih maju banget

Sing manther anggone ngawasi praktek politik dhuwit

Emane dhuwite ora mambu…

Sing lapor SPT adoh saka target

Akeh sing ‘golput’ pranyata…