» Kategori : Macapatan

Memanise Ngrumpaka Patraping Kewan
1.     Semut ireng pinter golèk dhuwit        Semut ngangrang dha mèlu bancakan        Si baya mung mangap waé        ... Sapepake

Wangsalan Rinakit Ing Tembang Dhandhanggula
1.    Séla alit ing pinggiring kali        Jail methakil tan wruh ing tata        Mung golèk menangé dhéwé        Pasar tengahing ... Sapepake

Rahadèn Ajeng Kartini, Kusuma Nuswantara
Sinom 1.   Ginita sekar Srinata       Tinata sedya mèngeti       Tanggal slikur April mangkya       Minangka Hari Kartini       Caritané ing ... Sapepake

Rokok, Nyamleng Ning Mbebayani
1.     Amurwani sekar Dhandhanggendhis         Mugi katur pra maos sedaya         Ingkang remen Macapaté         Nyambi kalané ... Sapepake

Endahe Sastra Jawa Sajrone Tembang Jawa
Saiki iki, wis arang keprungu kumandhange tembang Jawa. Klebu ing sekolahan-sekolahan tembang Jawa wis kaya kasilep dening budaya manca kang masyarakate wis kabius de­ning budaya manca, kang ora beda kaya virus mlebu rumesep ing anggane ma­nungsa. Angel dibrastha. Mongka yen padha gelem ngrasakake kanthi menghayati kang temenanan, krasa banget yen sejatine tembang Jawa mono endah ... Sapepake

Araning kembang
G a m b u h 1.  Tinimbang thenguk-thenguk      Theklak-thekluk saya tambah ngantuk      Nyandhak kertas ureg-ureg wiwit nulis      Banjur nganggit tembang Gambuh      Rada ganpang sarta ... Sapepake

Hal:

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Nalika kowe anyel lan rumangsa gela, mula dina iku satemene kowe lagi ajar bab katumemenan.

Klik

DIGITALISASI WAYANG

Jroning upaya nylametake barang sejarah kayadene wayang, Keraton Yogyakarta wiwit 2019 iki nindakake digitalisasi jroning wujud foto. Kanthi anane wayang digital mula bakal nggampangake masyarakat ndeleng kanthi detail lan rinci Wayang Keraton iki. Dinane iki pihak Keraton Yogyakarta wis kasil nindakake digitalisasi rong kothak wayang kulit saka 14 kothak kang ana. Pancen rada rendhet, merga sak kothak wae bisa ngentekake wektu sasen-sasen, amarga jroning sak kothak kuwi ana atusan wayang kang kudu didigatalisasi siji mbaka siji kanthi detail banget. Asile bisa dideleng ing website kraton jogja.id (d/ist)

Pethilan

Dhuwit ijolan korupsi Rp 477.359 milyar ditampa

Yen dietung siji-siji pirang dina ya kuwi?

Sing nindkake teror nganggo air keras kawiyak

Bisa dikon cuci tangan dhisik kuwi…

Mlebu BUMN, Ahok diajab mundur saka partai

Sing durung-durung wis nulak Ahok, mundur wae saka BUMN