» Kategori : Roman Remaja

Ainun lan Tresnaku
Isa ngendhang ra isa nyuling, Isa nyawang ra isa nyandhing   Mulih ing dina kang becik mapag riyaya jan kaya nemu emas sakgunung.  Luwar saka penggaweyan saben dina. Numpak bis umum ae isa keslimur disetelna lagu-lagu jawa. Ealah, tiba uka­ra ing ndhuwur, jebret… atiku meng­keret sajak ndhelik kisinan! We hla engko nek tutuk omah rak mesthi ... Sapepake

Es Oyen Ndhuwur Kalen
Wis udakara limang dina irungku rasane isih panggah buntet, kadhang uga krasa pengar. Senajan ora mambu bumbu masak sing nyegrak apadene minyak wangi semprotan sing nggambreng nanging tetep wae asring gebras-gebres wahing bola-bali. Iki mono janjane sasi prei, nanging arep dolan kok awang-awangen. Lha piye wong awak nggregesi ngene kok pengin dolan. Bubar ngewangi emak masak nuli ... Sapepake

Balada Tresna Sang Surya
Sing jenenge tresna kuwi yen wis mlebu tataran cinta buta utawa cinta mati, apa wae mesthi bakal dilakoni.                 Kayadene tresnane Surya marang Lintang. Cah kampus ngendi coba sing ora weruh “drama cinta” Surya lan Lintang sing tayang ... Sapepake

Tembunge Sasmita
Sasmita kuwi kanca cedhakku, pawakane dhuwur lan gagah, rupane gantheng. Uga sopan, ngomonge alus lan kalebu bocah pinter. Masalah akhirat uga ora kalah, sholat limang wek­tu ora tau telat, seminggu ping pindho mesthi teka ing pengajian. Mula ora gu­mun yen akeh cewek sing kesemsem dhe­weke. Beda karo Sasmita, aku iki klebu bocah sing biasa diarani “tomboy”. Ora ... Sapepake

Kelap-Kelip Bada
Umi nyeblokake awake ing rangkulane Habib. Buku karo piranti alat tulis sumebar saka tase ngebaki plesteran. Ora suwe pipine sing bunder abang kaya woh tomat teles banyu luh. Ana rasa seseg sing ngebaki dhadhane, sakmulihe sekolah kuwi. “Mas, Umi isin Mas... yen terus-terusan diece anak koruptor karo kanca-kanca. Jare awake dhewe iki keturunan mbah najis lah, reged lah, wong dosa ... Sapepake

Cinta Lotre Sempe
Yen ngelingi prastawa biyen aku banjur nyabar-nyabarake ati, sanajan ora gampang. Wis pirang-pirang ndina anggonku nangis, eluhku durung garing. Sa­ben-saben daklap nganggo jilbabku banjur mbrubul maneh kaya pancuran. Ngancik wengi, ngepasi arep mapan tu­ru, mataku merem nanging kesadhar­anku isih urip. Aaaah, sebel aku. Leo mutus hubu­ngan tanpa aweh panjelasan. Ujare ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Brubah lan tangi luwih edi banget tinimbang meneng lan mung ngimpi tanpa nindakake apa-apa.

Klik

Pejabat Lomba Mangan Krupuk

Pengetan dina Ulang Taun Kamardikan RI ing ngendi-endi ditindakake kanthi maneka acara lan lomba. Semono uga ing Pemkot Semarang. Mung sing rada beda, sing dadi pesertane ing kene yakuwi pejabat-pejabat Pemkot lan DPRD, Kapolres, Danlanal lan Dandim. Katon ing gambar sawenehing pejabat kanthi kebak semangat lan cepet-cepetan melu lomba mangan krupuk kang digelar ing Balai Kota Semarang. (d/ist)***

Pethilan

Niyate Panitia Angket DPR marang KPK konangan

Sapinter-pintere mbungkus tai, wusana mambu uga

Gegandhengan klawan Merah Putih kang kuwalik, Malaysia resmi njaluk ngapura

Kok dibolan-baleni terus ya?

Ana kampanye anti korupsi liwat gambar kartun

Saking lucune koruptor kita