» Kategori : Tetepungan Remaja

Reza, Anak sopir lulus ITB kanthi IPK 3,98
Pangimpen Muhammad Reza Nurrahman (22), mahasiswa program studi Fisika ITB dadi kanyatahan. Jaman dadi mahasiswa anyar, dheweke kepengin dadi mahasiswa ITB paling apik kanthi IPK 3,5. Nalika wisuda sarjana, sajrone Sidang terbuka I taun akademik 2019/2020 ing Sabuga dina Setu 19 Oktober 2019, IPK Reza 3,98. Merga paling dhuwur, dheweke ka­dhapuk paring atur sapala minangka ... Sapepake

Sandy Canester Ngetokake Karya Anyar Maneh

Solois Sandy Canester durung suwe iki ngetokake single anyar maneh kanthi judhul “Jangan Sepi”. Lagu iki dinyanyekake nalika tampil ing panggung utama Pekan Rayakan Jakarta ing JIEXPO Kemayoran Jakarta tanggal 25 Juni 2019 kepungkur. Ing ndhuwur panggung kang ditekani ewonan uwong iku, kanggo kang pisanan Sandy ngenalake lagu anyare kang mawa judhul “Jangan ... Sapepake

Jempol, Frances Nggawe Website Kampung Budaya Betawi
Frances Caitlin Tirtaguna utawa kang akrab disapa Frances, nuduhake rasa perduline marang kabuda­yan lan perekonomian masyarakat Betawi. Kenya umur 16 taun iki konsisten ngenal­ake kabudayan Betawi marang kabeh ma­syarakat Indonesia lan donya liwat sawiji­ning platform digital yaiku Website kang bakal diserahake marang Perkampungan Bu­daya Betawi (PBB) Setu ... Sapepake

Lala, tetep Andhap Asor senajan Juwara
Ambyur ing jagating olahraga karate ora kudu dadi duweke keluarga kalangan nengah mendhuwur wae. Lair lan gedhe ing ka­langan keluarga sederhana uga nduweni kalodhangan kang padha. Bab iku paling ora wis dibuktekake dening Lala Diah Pitaloka, karateka cilik kang mentas iki dadi juara ing Kejuaran Internasional Karate Belgia. Lair saka keluarga pas-pasan, bocah kelairan 17 Mei 2005 ... Sapepake

Dhalang Cilik Ponorogo Ki Fatikh Assegaf
Kepengin dadi Dhalang Internasional Festival dhalang bocah sing dianake wiwit sawatara taun kepung­kur, pranyata menehi penga­ruh becik marang kekarepane bocah-bocah marang wayang sarta seni padhalangan. Ing ngendi papan muncul dhalang cilik wayang kulit. Ing anta­rane yaiku ing Kabupaten Po­norogo Jawa Wetan. Ing kutha reog iki, ana sawenehe bocah sing duwe hobi unik, ... Sapepake

Cio, Siswa SD kanthi Prestasi Sagudhang
“Kecil-kecil Cabe Rawit” Mangkono unine paribasan basa Indonesia. Sajake paribasan iki pancen cocog kanggo nggambarake Akio Tanaya Brillianta Wibisono. Siswa kelas 1 SD Al-Kautsar kutha Pasuruan iki nduweni sahohah prestasi, apa kuwi ing tingkat lokal apadene nasional. Nalika ditemoni ing omahe kang mapan ing Desa Parasrejo, Kecamatan Pohjentrek, Kabupaten Pasuruan, katon ... Sapepake

Hal:

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Nalika kowe anyel lan rumangsa gela, mula dina iku satemene kowe lagi ajar bab katumemenan.

Klik

DIGITALISASI WAYANG

Jroning upaya nylametake barang sejarah kayadene wayang, Keraton Yogyakarta wiwit 2019 iki nindakake digitalisasi jroning wujud foto. Kanthi anane wayang digital mula bakal nggampangake masyarakat ndeleng kanthi detail lan rinci Wayang Keraton iki. Dinane iki pihak Keraton Yogyakarta wis kasil nindakake digitalisasi rong kothak wayang kulit saka 14 kothak kang ana. Pancen rada rendhet, merga sak kothak wae bisa ngentekake wektu sasen-sasen, amarga jroning sak kothak kuwi ana atusan wayang kang kudu didigatalisasi siji mbaka siji kanthi detail banget. Asile bisa dideleng ing website kraton jogja.id (d/ist)

Pethilan

Dhuwit ijolan korupsi Rp 477.359 milyar ditampa

Yen dietung siji-siji pirang dina ya kuwi?

Sing nindkake teror nganggo air keras kawiyak

Bisa dikon cuci tangan dhisik kuwi…

Mlebu BUMN, Ahok diajab mundur saka partai

Sing durung-durung wis nulak Ahok, mundur wae saka BUMN