» Kategori : Kagunan Dapur

Sumber Karbohidrat Ora Mung Sega

Karbohidrat minangka salah sijine gizi sing dibutuhake kabeh uwong, enom lan tuwa, adate awujud sega. Sanadyan ing tlatah liya ana sing kulina dhahar sagu, pohung, utawa jagung; nanging umume tetep tepung marang sega. Nanging sejatine, beras sing dimasak dadi sega iku, bisa diolah dadi menu sing ora kalah nikmate. Contone, kwetiau. Kwetiau mono ndhisike pancen mi sing misuwur saka negara ... Sapepake

Olah Olah Nyamikan Ngirit lan Nyamleng Tenan

Bocah-bocah wis wiwit padha mlebu sekolah, adate para ibu ya banjur ubet nyepakake sarapan lan nyamikan. Ancase olehe padha ngangsu kawruh kanthi weteng wareg lan awak bregas. Saengga bisa nampa panggulawenthahe para guru kanthi permana.  Jaman saiki mono, yen ta ora digawani nyamikan, bocah cukup disangoni dhuwit kanggo jajan. Ya iku yen anak siji. Lha sing anake telu lagi ... Sapepake

TIMLO

Sawetara taun kepungkur ana grup komedi sing seneng gawe parodi (nirokake artis-artis) kanthi jeneng TIMLO. Group iki malah wus asring tampil ana TV. Rekaman CD grup TIMLO uga akeh tinemu ana papane wong dodol CD bajakan. Tuwuh pitakon satemene timlo iku apa? Jeneng grup parodi iki jebul nunggak semi karo jeneng kuliner khas Solo yaiku ‘timlo’ (kudune ditulis ‘thimlo’ ... Sapepake

Liwat Solo Aja Lali Ngicipi Sega Liwet

Sega liwet mujudake menu kuliner sing dumadi saka sega gurih (sega sing dimangsak nganggo santen), sayur jipang utawa manisa (dibumboni santen pedhes), suwiran iwak pitik, lan areh (sari santen kram-bil). Kejaba saka iku, supaya luwih mi-rasa sega liwet uga dijangkepi maneka warna lawuh kaya ta ati lan rempela pitik, tempe lan endhog bacem, lan rambak kulit. Akeh warung-warung tendha ing ... Sapepake

Woh Ackee Madu utawa Racun, Gumantung Mangsake

Mbokmenawa ing Nuswantara, mangsakan saka woh iki durung akeh. Nanging, ing warung makan gedhe, wiwit ana sing nyugatake. Yaiku olahan kang ngandhut ackee. Ackee utawa Blighia sapida sejatine isih saktrah karo woh leci. Woh iki asale saka tlatah Afrika Barat. Jeneng ackee uga dijupuk saka basa Akan, Ghana. Woh iki banjur dadi salah sijine woh khas Jamaika, sawise ngrembaka tekan kana ing ... Sapepake

Kemangi, Dimasak utawa Dilalap Enak, Nyuda Ganda Awak

Saka maneka tetanduran, akeh banget kang bisa dadi bahan pangan. Ana kang kudu dimangsak dhisik, nanging ana uga kang cukup dirahani ngono bae. Istilahe, lalapan. Salah sijine yaiku kemangi. Godhong kemangi kang nduweni ganda khas iki kerep disuguhake bebarengan karo lalapan liyane. Adate kobis, timun, lan kacang lanjaran. Nanging godhong iki uga bisa dicemplungake ing mangsakan. Kaya ta ... Sapepake

Hal:

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Ati kang atos gampang nemoni dalan buntu.

Klik

BANGUNAN MODEL DHUWIT

Dhuwit pancen mujudake alat tukar kang penting kanggo masyarakat dunia. Saking pentinge nganti-nganti dadi inspirasi pembangunan sawijining gedhung ing Kaunas, Lithuania. Desain bangunan tingkat iki katon nyolok kanthi desain dhuwit minangka wujud fasad njaba bangunan ksb. (d/ist)***

Pethilan

Banyu Tarum Barat saya reget

Kan wis wiwit ndhisik?!

Pulisi kangelan ngluru sing nindakake teror obong-obong montor ing Semarang

Mumpung Imlek, coba njaluk tulung ahli Feng Shui…

Ngawekani golput, kudu intens ngenalake surat suwara cacah lima

Sing akeh mengko dudu golput, na­nging golyeng, golongan puyeng