» Kategori : Kasarasan

Ngati-Ati Nggarapsari Ora Teratur
Kawiwiti klawan ubenging wektu (siklus) nggarapsari kang ora teratur utawa malah ora mandheg-mandheg, hyperplasia endometrium bisa ngganggu ala becike panguripan, klebu bab salarasan bale wisma. Ing sawatara kedadeyan, kahanan iki bisa nuwuhake kanker rahim (pranakan). Hyperplasia endometrium minangka kahanan yaiku lapisan njero njero pranakan (endometrium)  tuwuh kanthi ... Sapepake

Godhong Salam Ngawekani Lara Asam Urat

Wit Salam (syzygium polyanthum) dhuwure bisa nyandhak 30 meter, dene kulite kasap lan warnane soklat semu kla­wu. Wit Salam akeh tuwuh ing Asia Teng­gara, wiwit Birma, Indocina, Thailand, Malaysia, Sumatra, Kalimantan, lan Jawa. Godhong jinis tunggal, wujude lonjong, lan wernane ijo. Wit Salam uga diarani man­ting utawa meselengan (Sumatra), ubar serai (Melayu), lan kastolam ... Sapepake

Saiki Varises Bisa Dikawekani Nganggo Laser
Akeh wong kang nyepelekake penyakit varises. Nanging, sapa ngira yen ora enggal dikawekani, varises dhuwur resikone engga bisa ndadekake pawongan iki mati?. Varises mujudake kahanan pembuluh darah balik (pembuluh vena sing tugase nggawa getih bali menyang jantung ngamba. Saengga, getih sing mesthine menyang jantung wis ora bisa mili merga klep sing ana ing njero pembuluh vena wis ora ... Sapepake

Uwoh Ranti Ngawekani Lara Desentri
Ranti (Solanum nigrum L.) mujudake tanduran jinis terong-terongan (Solanaceace). Uwohe iki uga bisa kanggo jejanganan, sayuran, sarta lalapan (luwih-luwih ing Jawa Barat). Tuwuhan sing asale saka laladan Eropa lan Asia Barat kasebut mlebu Indonesia liwat Malaysia, banjur mratah lan sumebar ing saindhenging bawana. Ing Tanah Pasudhan (Jawa Kulon, Banten, Jakarta), tanduran wit lan ... Sapepake

Mupangate Woh Tin Tumrap Kasarasan

Wit Tin utawa Wit Ara (Ficus Carica, Latin) iku wit asal saka tanah Arab lan wis ana kawit taun 4000 SM (Sadurunge Masehi). Wit Tin (ara) lan Zaitun dianggep minangka “Wit kang luhur”, jenenge wit/woh kuwi kaserat ing Al Qur’an, Alkitab, lan Taurat. Kayata ngendikane Gusti Allah: “Awit saka (woh) tin lan (woh) zaitun, lan gumuk Sinai.” (Qur’an Surah At ... Sapepake

Methik Mupangate Godhong Suruh

Suruh mujudake tanduran asli In­donesia kang gampang dipethuki ing sadhengah panggonan. Wit iki tuwuh kanthi cara mrambat uta­wa lendhetan ing lonjoran wit liyane. Jaman biyen, godhong suruh akeh piguna kanggo nginang bareng karo gambir, mbako, lan injet. Kawit jaman kuna tekan saiki godhong suruh iku migunani minangka taneman obat (fitofarmaka) lan uga akeh minangka wit pasren ing ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Jroning urip iki, mbokmenawa kita ora cukup becik kanggone kabeh wong, nanging kita bakal tansah dadi kang paling becik kanggone sahabat kita

Klik

WIT NATAL MLAKU

Ornamen abang lan cahya lampu akeh ngrenggani papan-papan publik sasuwene perayaan Natal. Ing kana kene ora lali akeh hiasan wit Natal. Nanging sing siji iki ana tampilan wit Natal kang ora biyasa lan bisa digawa menyang ngendi-endi. Yup, wit Natal unik iki digawe saka rambut kang dimodel saemper wit Natal saengga bisa mlaku menyang ngendi-endi. (d/ist)***

Pethilan

Guru dijak nyusun soal ujian akhir SMP/SMA/SMK

Jawabane tetep padha, bondha bandhi ...

Demo ngedhunake daya saing buruh lokal

Nanging ana bab liya sing mundhak, dalanan macet!

Kompetensi buruh Indonesia perlu ditingkatake

Ben ora mung jago demo!