» Kategori : Pangudarasa

Program Kesejahteraan Nelayan lan Mafia Perikanan
Bukan lautan hanya kolam susu..... Kail dan jala cukup menghidupimu..... Tiada badai tiada topan kau temui.... Ikan dan udang menghampiri dirimu.... Cuplikan lirik lagune Koes Plus iku nggambaraké yèn laut ing kawasan Nuswantara iku kebak kaskaya. Béda banget karo perikanan dharat sing butuh lahan, sumber banyu, pangemonahan wiwit pembibitan, pa­kan, lsp. Perikanan ... Sapepake

Energi Terbarukan: Lestari lan Ora Bakal Entek
Negara kita sing sugih Sumber Daya Alam, nduwèni sumber energi terbarukan : banyu, panas bumi, mikro hidro, bio massa, bio gas, tenaga surya lsp. Éwa semono, pem­bangkit listrik kita isih luwih ngutamakaké energi fosil: minyak bumi, gas alam lan batubara. Yèn dirasa, energi terbarukan sing paling efisien lan mbathèni iku tenaga air, bisa air terjun ... Sapepake

Siyaga Ngadhepi El Nino 2017
Para sepuh kita duwé ngèlmu mligi sing diarani ngèlmu titèn. Ngèlmu titèn iku sawijining ngèlmu (kepinteran) sing mung minangka pengalaman (nitèni) kedadéyan sing wis dumadi ing jaman kepungkur. Kedadéyan mau diéling-éling, dicathet, dicocogaké karo kedadéyan saterusé sing padha utawa ... Sapepake

Kulawarga: Pondhasi Panggulawenthah sing Utama
Isih dadi pocapan, anane rekaman sing sumebar ing internet ngenani bocah umuran Sekolah Dhasar sing nduwe gegayuhan nglamar sir-sirane. Meh kabeh pocapane mung bab pacaran. Lan sing dadi punjere kawigaten, bocah kasebut ya sekolah, ya nduwe wongtuwa jangkep. Mula banjur akeh pitakon, geneya kok bocah kasebut dadi kaya mangkono. Ora sethithik sing nyalahake wong tuwane, nyalahake pihak ... Sapepake

Kudu Sacepete Konversi, Ora Mung Diversifikasi
Nganti taun 1960-an, ing padésan lan kutha-kutha cilik tanah Jawa kayu isih minangka bahan bakar kanggo rumah tangga utamané olah-olah. Dhapur panggonan olah-olah lumrah diarani pawon, panggonané awu. Saben esuk, akèh uwong iring-iringan mikul kayu bong (lan areng) saka  padésan didol menyang kutha. Suwé-suwé kayu saka alas saya ... Sapepake

Perokok Ngebot-boti Anggaran BPJS
Tembung royal lumrahé dimaknani nguja (nuruti) hawa napsu, nggawé maremé ati, tanpa nggatèkaké gedhéning prabéya, kalebu risiko marang awaké dhéwé. Contoné: royal mangan, royal nyandhang, madon, madat (heroin, narkoba), main judhi, kalebu rokokan utawa udud. Udud (rokokan) uga kalebu royal. Kabèh pecandu ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Yen kita weruh prau ing sandhuwure banyu kuwi bab kang lumrah, nanging dadi bebaya yen ana banyu ing njero prau. Mula kita kena mapanake ati iki ing jagad nanging aja nganti mapanake jagad ksb ing ati kita

Klik

MAYIT BAYI ?

Akeh restoran ing donya iki padha nyoba nyuguhake panganan kanthi cara kang aneh-aneh. Salah sijine kaya ing The Magic Restroom Cafe ing California iki. Restoran iki nyuguhake panganan kanthi tema “mangan mayit”. Senajan jabang bayi kang ana ing meja iki mung ethok-ethokan wae alias digawe saka pudhing. (d/ist)***

Pethilan

Ngrampungake kasus DPD kudu liwat jalur hukum

Sauger dudu hukum rimba

Mediasi Kraton Surakarta gagal

Ora usah dirujukake, rak kesel dhewe

Kursi DPRD Jatim, Jateng lan Jabar tambah

Taman Kanak-kanake saya rame…