» Kategori : Pangudarasa

Wacana Ngilangi UN Aja Grusa-Grusu
Pendhidhikan, penting banget kanggo minteraké masyarakat sarta bangsa supaya bisa maju, nyukupi sakabèhing kabutuhané (makmur). Yèn kita rampung (tamat) saka jenjang pendhidhikan wiwit SD nganti sarjana, banjur nampa kertas sak lembar tandha tamat utawa ijazah; tataran (tingkat) kepinterané dinyatakaké kanthi angka-angka (biji). Tujuan pokok nempuh ... Sapepake

Nylametake Generasi Emas Saka Nikotin
Kita kenal Ma-lima: main, madat, minum, madon lan maling. Madat, jaman biyèn sok disebut nyerèt utawa ngisep candu. Saiki diarani narkoba utawa nyabu, salah sijiné mung­suhé negara, nganti diarani kadurjanan luwar biyasa. Daya pangrusaké ngédab-édabi banget, ngrusak generasi mudha bangsa, nggegirisi. Sabeneré isih ana bebaya sing ... Sapepake

Listrik Kanggo Kesejahteraan lan Kamulyaning Bangsa
Kebutuhan panguripaning bangsa kita ing jaman saiki, ora bisa uwal saka listrik. Bisané urip mulya lan kecukupan sakabèhané, kudu ana listrik. Kanyatan, bangsa kita isih durung 100 % sing bisa nikmati listrik, utamané ing dhaérah-dhaérah terpencil, ing pinggiran lan pulo-pulo terluar. Pemerintah sing nargètaké mbangun pembangkit listrik ... Sapepake

Nyegah Tetep Luwih Becik Tinimbang Ngobati
Mangsa rendheng wis teka. Merga pengaruh La Nina, taun iki mèh ora ana mangsa ketiga, sadawané taun tansah keti­ban udan. Udan mono rakhmad, tansah dientèni lan disyukuri. Kanggoné nyamuk aedes aegypti lan aedes allopictus, mangsa udan ateges mangsa tangkar tumangkar sing cepet banget. Barang apa waé, kalebu godhong sing gogrog ing kebon waton mlumah ... Sapepake

Tantangan Ekonomi Telung Taun Candhake
Ing kahanan ramé mangsa kampanye pilkada serentak, kita tetep ora lali nggatèkaké ekonomi kita, ngadhepi tantangan tatanan ekonomi negara telung taun mangarep sing dipimpin presiden Jokowi lan wapres JK. Nalika akhir kepemimpinan SBY, ekonomi kita keguncang rega minyak bumi sandhuwuré 100 dollar AS/ barrel. Konsekwensiné subsidi BBM nggayuh Rp 250 T, subsidi ... Sapepake

Bawaslu Kudu Konsisten, Kreatif lan Tegas
Lagi sepisan iki negara kita nganakaké pilkada serentak sing maknané pemilihan umum kepala dhaerah bebarengan, sing bakal dileksanakaké dina Rebo tanggal 15 Pebruari 2017. Ana pilkada 101, sing rinciané: Pemilihan gubernur 7: Aceh, Banten, Bangka Belitung, Papua Barat, Gorontalo, Sulawesi Barat. Uga ana kota 18 lan kabupatèn 76. Calon pesertané ana ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Yen terus sesambat marang apa kang ora kita duweni, urip iki ora bakal tau rumangsa cukup

Klik

Njala Paku

SABER, cekakan saka Sapu Bersih Ranjau, yakuwi kelompok sukarelawan ing Jakarta kang nduweni tujuan nyapu resik paku kang kececeran ing dalan-dalan ibu kota. SABER dumadi saka wong-wong kantoran, tukang ojek, mahasiswa, lan warga liyane kang gotong royong mesthekake saben aspal aman diliwati dening sepedhah montor utawa mobil. (d/ist) ***

Pethilan

Ade Komarudin dicopot: aku rapapa

Setya Novanto: aku rapadha

Baline Setnov dadi Ketua DPR luwih akeh ngundang pacela¬thon

Gara-gara papa ora tau legawa

Ketua DPR enggal diganti

Gumantung karepe papah…