» Kategori : Pangudarasa

Sugeng Natal lan Warsa Enggal 1 Januari 2017
Wulan Desember iki ana tokoh loro sing kita prèngeti kelairané : Sepisan : Tanggal 12 Desember, ngepasi 12 Rabiul awal 1438 H tanggal miyosé Nabi Muhammad  s.a.w, Nabi lan Rosul pungkasan. Kita durung nemokaké keterangan ilmiah sing mbantah yèn Muhammad s.a.w. lair ing tanggal iku, taun Gajah, 53 taun sadurugé panjenengané hijrah ... Sapepake

Mitigasi Bencana, Upaya Nyuda Akehe Kurban
Yèn ngungak jaman 12 taun kepungkur, kedadéyan ngeres-eresi ing Acèh. Musibah paling gedhé ing NKRI mardika dideleng saka segi kekuiwatan gempa, gedhéné tsunami lan gunggung kurbané nyawa lan bandha. Nalika iku minangka wujud nyata puncak solidaritas nasional lan internasional. Tanpa pretensi, tanpa basa-basi, sakabèhing energi bangsa ... Sapepake

KPK Aja Nganti Kelangan Kapercayane Rakyat
Ing ngendi waé banyu bisa ditemokaké ? Jawabané, wiwit saka sing akèh : samudra, tlaga, kali, nganti sing sithik: sumur, blumbang, kalènan lan embuh ing ngendi manèh marga saking akèhé. Lha yèn ing ngendi ana korupsi ? Jawabané uga wiwit sing gedhé: Century, Hambalang, E KTP, nganti sing cilik: pengu­rusan ijin, ... Sapepake

Wacana Ngilangi UN Aja Grusa-Grusu
Pendhidhikan, penting banget kanggo minteraké masyarakat sarta bangsa supaya bisa maju, nyukupi sakabèhing kabutuhané (makmur). Yèn kita rampung (tamat) saka jenjang pendhidhikan wiwit SD nganti sarjana, banjur nampa kertas sak lembar tandha tamat utawa ijazah; tataran (tingkat) kepinterané dinyatakaké kanthi angka-angka (biji). Tujuan pokok nempuh ... Sapepake

Nylametake Generasi Emas Saka Nikotin
Kita kenal Ma-lima: main, madat, minum, madon lan maling. Madat, jaman biyèn sok disebut nyerèt utawa ngisep candu. Saiki diarani narkoba utawa nyabu, salah sijiné mung­suhé negara, nganti diarani kadurjanan luwar biyasa. Daya pangrusaké ngédab-édabi banget, ngrusak generasi mudha bangsa, nggegirisi. Sabeneré isih ana bebaya sing ... Sapepake

Listrik Kanggo Kesejahteraan lan Kamulyaning Bangsa
Kebutuhan panguripaning bangsa kita ing jaman saiki, ora bisa uwal saka listrik. Bisané urip mulya lan kecukupan sakabèhané, kudu ana listrik. Kanyatan, bangsa kita isih durung 100 % sing bisa nikmati listrik, utamané ing dhaérah-dhaérah terpencil, ing pinggiran lan pulo-pulo terluar. Pemerintah sing nargètaké mbangun pembangkit listrik ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Jroning urip iki, mbokmenawa kita ora cukup becik kanggone kabeh wong, nanging kita bakal tansah dadi kang paling becik kanggone sahabat kita

Klik

WIT NATAL MLAKU

Ornamen abang lan cahya lampu akeh ngrenggani papan-papan publik sasuwene perayaan Natal. Ing kana kene ora lali akeh hiasan wit Natal. Nanging sing siji iki ana tampilan wit Natal kang ora biyasa lan bisa digawa menyang ngendi-endi. Yup, wit Natal unik iki digawe saka rambut kang dimodel saemper wit Natal saengga bisa mlaku menyang ngendi-endi. (d/ist)***

Pethilan

Guru dijak nyusun soal ujian akhir SMP/SMA/SMK

Jawabane tetep padha, bondha bandhi ...

Demo ngedhunake daya saing buruh lokal

Nanging ana bab liya sing mundhak, dalanan macet!

Kompetensi buruh Indonesia perlu ditingkatake

Ben ora mung jago demo!