» Kategori : Pangudarasa

Pamer Bocah sing Salumrah
Pawarta bab Nafa Urbach sing lapur pulisi gegayutan karo anake sing “diincer” pedofil, mbokmenawa kita wis padha ngerti. Fotone Mikhaela Lee Jowono, anak wadone Nafa lan Zack Lee, antuk tanggepan sing ora prayoga saka saperangan uwong ing medhia sosial. Sabanjure dikonangi, tanggepan ka­sebut ngandhut tembung-tembung sing lumrah digunakake pedofil. Pedofil, jarwane pawongan ... Sapepake

Bener Lan Pener Ngemonah Dana Haji
Manut ilmu ekonomi, manungsa (kulawarga) diarani mak­mur yèn kebutuhan pokok (pangan, sandhang, papan) wis kecukupan. Yèn saben warga bisa makmur, negara uga mak­mur. Bisané tentrem uripé yèn manungsa uga bébas saka utang. Ayem uripe merga ora tansah diuber penagih utang. Semono uga ekonomi negara dadi stabil yèn ora kakèhan ... Sapepake

Butuh Inovasi Dhimen Kejayaane Mrica Putih
Ana sawijining warga Surabaya liburan, wisata ngiras silaturahim marang seduluré ing Den Haag, ibu kota Nederland. Kanggo olèh-olèh dhèwèké nggawa mrica 2 kg, sing ing Surabaya regané cukup murah. Déning seduluré sebagiyan olèh-olèh mau didum-dumaké marang tangga teparo lan kerabaté, sing ditampa kanthi ... Sapepake

Ora Kena Pasrah Bongkokan Marang Terorisme
Para maos sing seneng crita Western (Cow boy) abad 19 mesthi akrab karo Sherrif (Marshall), nganggo tandha bin­tang ing dhadhané, kang dadi mungsuh bebuyutané penjahat. Semono uga anggota Polri sing dadi mungsuh abadiné kadurjanan lan terorisme. Kaya wis kita uningani, dina Minggu 25 Juni kepungkur, ing Markas Polda Sumut, anggota pulisi siji gugur diserang senjata ... Sapepake

Guru, Bakale Digugu Lan Ditiru
Sasi kepungkur ana sawijining dina istimewa. Yaiku Hari Anak Nasional sing saben taun dipengeti tanggal 23 Juli. Mula kita dielingake maneh ngenani bocah-bocah. Ya ma­neka paripolahe, kaunikane, uga sing ora kena lali, bab hak saben anak. Salah sijine yaiku panggulawenthah uta­wa pendhidhikan. Kejaba panggulawenthah dhasar ing kulawarga, ... Sapepake

Diaspora Indonesia: Modhal Lan Harta Karun Sumebar
Akèh para maos sing durung ngerti tembung Diaspora Indonesia (DI). Gampangé, tembung iku maknané: warga Nus­wantara sing bebadra lan manggon ing negara manca. Ana sing tetep WNI lan nyekel paspor Indonesia, ana sing ganti kewarga negaraan, ana sing wis pirang-pirang turunan manggon ing negara manca kaya wong Bugis ing Afrika Selatan, wong Jawa ing Suriname lsp. Ana ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Brubah lan tangi luwih edi banget tinimbang meneng lan mung ngimpi tanpa nindakake apa-apa.

Klik

Pejabat Lomba Mangan Krupuk

Pengetan dina Ulang Taun Kamardikan RI ing ngendi-endi ditindakake kanthi maneka acara lan lomba. Semono uga ing Pemkot Semarang. Mung sing rada beda, sing dadi pesertane ing kene yakuwi pejabat-pejabat Pemkot lan DPRD, Kapolres, Danlanal lan Dandim. Katon ing gambar sawenehing pejabat kanthi kebak semangat lan cepet-cepetan melu lomba mangan krupuk kang digelar ing Balai Kota Semarang. (d/ist)***

Pethilan

Niyate Panitia Angket DPR marang KPK konangan

Sapinter-pintere mbungkus tai, wusana mambu uga

Gegandhengan klawan Merah Putih kang kuwalik, Malaysia resmi njaluk ngapura

Kok dibolan-baleni terus ya?

Ana kampanye anti korupsi liwat gambar kartun

Saking lucune koruptor kita