» Kategori : Pangudarasa

Modha Raya Terpadu dadi Momentum Integrasi Sakabehing Warga
Minggu 24 April kepungkur MRT (Mass Rapid Transit), utawa diganti jeneng Moda Raya Terpadu tahap siji, resmi dibukak (diresmèkaé) penggunané déning Presiden Jokowi. Tahap loro lan saterusé bakal langsung diwiwiti pemba­ngunané –ora mung arep lan bakal-, nanging sanyatané diwi­witi. Ana sing ngarani yén MRT ora digawé ... Sapepake

Tugase Pamarentah Ngayomi lan Mbantu Warga Negara Kita
Negara kita bisa diarani kakèhan uwong, dideleng saka kanyatané yèn pengangguran terbuka saben tauné isih tetep akèh, senajan pemerintah kita wis tumemen lan ora kurang-kurang anggoné ngupayakaké supaya pengangguran saya suda. Indonesia dadi negara pengekspor TKI sing gedhé, senajan sing gedhé lagi gunggung tenaga kerjané. ... Sapepake

Dalan Tol Kebanjiran, Dadi Ujian lan Pasinaon
Ing taun politik sing kena diarani pas tekan puncaké iki, kawigatèn kita lagi munjer ing pilkadha serentak, kaya debat capilpres, ngrembug bab WNA sing mèlu mlebu ing DPT, legitimasi pemilu wulan ngarep lsp. Éwa semono alam tetep nuduhaké kekuwasaané, kaya ta udan deres sing nge­byuki kanthi intensitas dhuwur lan dhurasiné suwé ... Sapepake

Sayuk Rukun Sadurunge Pikun
Taun iki, lan ing wektu sing udakara mung sesasi maneh, Indonesia bakale nggelar pesta demokrasi. Yaiku, saben warga negara Indonesia sing wis nduweni hak, bisa migunakake kawenangane kasebut kanggo milih tokoh sing bakale mimpin NKRI minangka Presiden. Jenenge pesta lumrahe swasanane rame nyenengake, gumbira, padha suka parisuka. Lan adate uga kanggo ngarepake pesta, kabeh bebarengan ... Sapepake

Aja Nggunakake Kampanye Hitaming Kampanye Pilpres
Pilkada serentak wis saya cedhak. Jeneng lumrah yèn kampanye saya renes. Puncak kampanye ditandhani kanthi dhèbat capres / cawapres sing bisa ditonton saka­bèhing warga liwat TV. Émané, senajan wis ana pasarujukan yèn pemilu iki bakal kanthi damai lan ora kena nglanggar aturan sing ana, pelaksanaan ing lapangan isih kebak pelanggaran manéka ... Sapepake

Efektifitas Dana Desa Bisa Nyegah Urbanisasi
Désa kuwi, wis kuna wis pasthi...tansah dadi obyèk, ning saiki ganti..Modèrnisasi désa ..... pembangunan désa.... ya darmané kuwi, ta......kudu dadi subyèk mèlu nemtokaké.... éééé.....ing politik, ékonomi lan sosial.....  kuwi sebagiyan saka tetembang modernisasi Désa, sing ... Sapepake

Hal:

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Wong kang paling hebat pisan kanthi idhe-idhene kang  paling brilian, bisa wae dikalahake de­ning wong kang bo­dho kanthi akale kang kerdhil. Mula tokna idhe-idhe bri­lianmu apa wae ka­hanane.

Klik

JEMBATAN NGISOR KALI

Meh kabeh, yen jenenge jembatan kuwi mlangkring ing sandhuwure banyu. Nanging ora mangkono karo jembatan kang ana ing Fort de Roovere, sacedhake Desa Halsteren, negara Landa iki. Ing kana ana jembatan kang ora mlangkring, nanging peres karo banyune. Jembatan iki pancen nyigar tlaga cilik kang banyune anteng. Dadi…. kapan maneh ya bisa nrabas banyu nanging ora teles?? (d/ist)***

Pethilan

TVRI nyoba ngrombak stigma

Saingane luwih maju banget

Sing manther anggone ngawasi praktek politik dhuwit

Emane dhuwite ora mambu…

Sing lapor SPT adoh saka target

Akeh sing ‘golput’ pranyata…