» Kategori : Pangudarasa

Evaluasi Telung Taun Pemerentahan Jokowi-JK
Tanggal 20 Oktober iki pemerintahan Jokowi-JK wis ganep 3 taun. Wis luwih separoné mangsa pemerintahané diliwati, turahané isih rong taun manèh. Pantes yèn kita deleng lan evaluasi apa sing wis kasil lan apa sing durung digayuh. Sena­jan durung kabèh program kerjané rampung kagarap, kita rasa akèh fondhasi kebijakan wis nyangga ... Sapepake

Kejujuran Becik Diperdi Wiwit Ish Bocah
Dora, apus krama, ngapusi, mbujuk, bohong, hoax. Tem­bung-tembung mau padha maknané: omong, andharan uta­wa pranyatan sing ora bener, ora padha karo kanyatané. Biya­sané kanthi karep tinamtu, sing lumrahé mbathèni utawa ngun­tungaké sumberé apus-apus, sok dikanthèni mitunani pihak liyané sing nampa hoax. Ing ... Sapepake

Bisa Nonton Bareng, Bareng (wis) Nonton Bisa Apa?
Wiwit September, Forum Pimpinan Daerah Kota Surabaya, nyarujuki anane e-tilang kanthi dhasar rekaman CCTV (Closed Circuit Television). Yaiku, para panganggo kendharaan ing dalan gedhe dipantau liwat kamera sing kapasang ing sakehing panggonan. Yen konangan nerak aturan, bakale antuk tilang. Kanthi anane CCTV sejatine pancen sakehing polah tingkahe panganggo dalan gedhe bisa katon. Kaya ta ... Sapepake

Perlu Sregep Makarya najan Neraca Perdagangan Surplus
Ekonomi sawijining uwong bisa diarani sehat samangsa pengasilané luwih gedhé tinimbang pengeluarané. Aja nganti besar pasak dari pada tiang. Semono uga perekonomian nega­ra, anggaran belanjané aja nganti defisit, sing banjur ditutup nganggo utang utawa ngedol kaskaya sing ana kanggo nutup kekurangané. Ing lalu lintas keuangan, neraca ... Sapepake

NKRI Wis Mlebu Krisis Energi
Nyimak kahanan lan perkembangan energi ing negara kita akhir-akhir iki, saka pasokan lan permintaan panganggoné, wis pas yèn Indonesia diarani wis mlebu ing krisis energi. Permintaan saya gedhé, pasokan tetep utawa malah saya cilik. Mliginé minyak lan gas bumi, kacèké permintaan lan pasokan saya akèh, kamangka energi terbarukan durung optimal ... Sapepake

Nyegah Polusi sarta Pencemaran Segara lan Lingkungan
Saben uwong, ing kutha, ing karang padésan, sugih utawa mlarat, kabèh mesthi ngasilaké uwuh, larahan utawa sampah. Ing padésan, sampah organik bisa dadi pupuk, senajan ana uga sing banjur diobong, nanging uga akèh sing dibuwang ing kali. Ing kutha, sampah padha dikumpulaké lan dibuwang déning petugas, akhiré dibuwang ing TPA ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Wong kang mbisu iku “luwih becik” katimbang wong kang guneman ala.

Klik

DOLANAN JAMAN KAWURI

Isih kelingan dolanan kaya ngene iki? Mesthine ing antarane para maos kang wis ‘yuswa’ isih padha kelingan ya. Balapan ban bekas mujudake dolanan jaman kawuri. Seru, murah lan nyenengake. Yuk nostalgia kanthi dolanan nyenengake ing jaman biyen iki yuk… (d/ist)***

Pethilan

E-dagang rame, ritel konvensional rontok

Blanja mung kari klik

Pelajar perlu diajak lunga menyang museum

Aja menyang mal wae…

Sumpah Pemuda dipengeti

Indonesia siji, dudu sing liyane