» Kategori : Pangudarasa

Pers Perjuangan, Njejegake Bebener lan Keadilan
Ing kahanan prèngetan Hari Pers Nasional iki, ana beciké kita ngungak sedhéla kahanan pers kita wiwit jaman kawuri. Nganti jaman Trikora lan pembébasan Irian Barat (Papua), pers kita didhominasi radio (RRI) lan koran sawetara. Radio isih barang méwah. Warga sing buta huruf isih akèh banget. Éwa semono, berita saka medhia loro mau ... Sapepake

MK Kebanting Mbleseg Tekan Tiik Nadir
Pilkada serentak wis kari étungan dina manèh. Senajan sabeneré ora kita péngini, nanging mesthi ana waé sengkéta asil pilkada, sing wosé calon sing kalah mesthi ora trima, mer­ga ora marem lan ora gelem nampa asilé. Kanggo ngram­pungi sengkéta mau mesthi liwat Mahkamah Konstitusi (MK). Lan asil putusan MK iku asipat erge ... Sapepake

Hoax Njalari Hoeekk
Diwaca hoks (kaya maca boks), mujudake pawarta kang ngaya wara. Apus-apus, nanging anggone ngronce ukara jian gandhes tenan, mula rinasa wigati lan mincutake. Nanging yen dipercaya ngono wae, ya mung zonk pungkasane. Malah dadi “hoeeekk”, alias jeleh. Bab hoax iki lagi dadi kembang lambe ing masyarakat kita. Enom tuwa, lanang wadon, meh kabeh wis wanuh karo tembung kasebut. ... Sapepake

Korupsi Lintas Negara lan Elitr Capture
Korupsi ing negara kita ora mung patah tumbuh hilang berganti, nanging wis tangkar tumangkar, nderbala ngam­bra-ambra pindha dahana ngobar wana. Ngrembug korupsi rasané kaya wis bosen lan ungkapané klisé. Saiki ana manèh, koruipsi lintas negara. KPK wis netepaké Emirsyah Satar, mantan Dirut PT Garuda Indonesia minangka tersangka. KPK makarya ... Sapepake

Calon Kepala Dhaerah Siap Menang lan Siap Kalah
Awal taun 2017 iki kawigatèn kita munjer ing Pilkada serentak sing bakal diadani 15 Pebruari, nganti sawetara kita kober nglalèkaké kerépotan padinan sing sabeneré tansah ngreribedi, kaya ta rega lombok sing mumbul dhuwur, banjir, tanah longsor lsp. Tahapan persiapan pemilukada sing cukup penting yaiku debat antar calon. Ana sawetara dhaérah sing wis ... Sapepake

Pemertaan, Pengangguran Lan Kemuskinan
Cita-cita luhur kita ngedegaké negara RI: Masyarakat sing adil lan makmur. Kita sadhar yèn kemakmuran dudu barang instant sing gampang digayuh. Mula binarung usaha keras nggawé makmuré rakyat, kita kudu ngupayakaké keadilan. Adil luwih penting tinimbang makmur. Yèn adil, asil usaha perkembangan ekonomi didum warata kanthi adil, dinikmati ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Yen pengin weruh mangsa kepungkur delengen kahanan saiki. Yen pengin ngerti mangsa tembemu mula delengen apa kang mbok tindakake dinane iki

Klik

BUSANA MANTEN PALING DAWA

Busana manten kerep dadi salah sijine faktor penting jroning urusan pesta utawa perayaan. Akeh pasangan kang pengin nduweni kesan jero saka busana kang dipigunakake mau. Mung emane, ora sithik kesan pengin mewah kuwi malah ndadekake repote wong akeh. Salah sijine kaya kang ana ing foto iki, dawaa…. banget sadawane dalan kang ana, nganti-nganti kudu dijaga pulisi! (d/ist)

Pethilan

Masa tenang pilkada diwiwiti

Giliran operasi senyap

Impor kosmetik tambah akeh

Akibat saya akehe wong selfi

Pilkada bareng , sengit ing DKI akur ing daerah

Lan panas rata nalika etunga-etungan suwara