» Kategori : Watak Lan Wayang

Wayang Cengblong, Wayang Kreasi Baru Sing Lucu

Wayang Cengblong (Cenk Blonk) mujudake jinis wayang kreasi baru ang­gitane I Wayang Nardayana dhalang ke­lairan Banjar Belayu, Kecamatan Marga, Tabanan, Bali. Pakeliran wayang Ceng­blong iku mujudake gabungan saka sa­wer­nane unsur-unsur estetika kang tu­manduk ing kesenian wayang Rama­yana, wayang Cupak, lan uga wayang Tan­tri. Wayang Cengblong uga ... Sapepake

Wayang Gambuh Lakone Njumput Saka Babad Panji (3)
Wayang Gambuh mujudake saweneh jinis wayang Bali sing uga kegolong lang­ka. Lakon-lakon ing crita wayang Gambuh iku njumput saka Babad Panji kang ing Bali disebut Crita Malat. Mungguh blegere wayang Gambuh mujudake Gambuh mujudake transisi antarane wayang Bali karo wayang Jawa (mligine wayang Madya). Wayang Gambuh uga minangka ganeping upacara Dewayadnya lan  Manusayadnya ing ... Sapepake

Wayang Sudamala Umum Digelar Ing Upacara Ngaben (2)

Sabanjure yaiku jinis-jinis wayang Bali tradhisional sing disebut Wayang Su­da­mala, Wayang Lemah, lan Wayang Calon Arang. Kaya dene Wayang Sapu­leger, Wayang Sudamala uga digelar kanggo ing upacara keagamaan mirung­gan kanthi ancas kang saemper karo Wayang Sapuleger, yaiku minangka pang­ruwat marang dumadine sadhe­ngah sarusiku. Kaya ta ing upacara Ma­nusayadnya, ... Sapepake

Wayang Sudamala Umum Digelar Ing Upacara Ngaben (2)

Sabanjure yaiku jinis-jinis wayang Bali tradhisional sing disebut Wayang Su­da­mala, Wayang Lemah, lan Wayang Calon Arang. Kaya dene Wayang Sapu­leger, Wayang Sudamala uga digelar kanggo ing upacara keagamaan mirung­gan kanthi ancas kang saemper karo Wayang Sapuleger, yaiku minangka pang­ruwat marang dumadine sadhe­ngah sarusiku. Kaya ta ing upacara Ma­nusayadnya, ... Sapepake

Paraga Punakawan Ing Wayang Cirebon (2)

Ing wayang kulit (Lumping) Cirebon, uga ditemokake anane sesambungan kang caket antarane unsur-unsur non Islam lan unsur Islam. Contone kaya ta: 1. Tokoh Buta Liyong kang dumadi saka unsur kabudayaan Cina, tetela bisa dise-sep ing pagelaran Wayang kulit Cirebon 2. Tokoh Wayang Guru Dorna (Resi Durna) kang nganggo busana jubah lan topi, keperbawan saka budaya Timur Tengah (budaya ... Sapepake

Wayang Kulit Cirebon Karipta Sunan Kalijaga (1)

Wayang Cirebon mujudake salah sa-wijine saka maneka jinis kesenian wayang kulit ing Nusantara, kaya ta wayang Jawa (Purwa), wayang Bali, wayang Sasak (Lom-bok), wayang Banjar, lsp. Mligi ing wilayah Jawa Ba-rat, paling ora ana patang versi kesenian wayangkulit, yaiku Wayang Betawi, Wayang Cirebon, Wayang Cianjur lan Wayang Bandung. Dene Wayang Cirebon iku karipta de-ning Sunan Kalijaga, ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Yen terus sesambat marang apa kang ora kita duweni, urip iki ora bakal tau rumangsa cukup

Klik

Njala Paku

SABER, cekakan saka Sapu Bersih Ranjau, yakuwi kelompok sukarelawan ing Jakarta kang nduweni tujuan nyapu resik paku kang kececeran ing dalan-dalan ibu kota. SABER dumadi saka wong-wong kantoran, tukang ojek, mahasiswa, lan warga liyane kang gotong royong mesthekake saben aspal aman diliwati dening sepedhah montor utawa mobil. (d/ist) ***

Pethilan

Ade Komarudin dicopot: aku rapapa

Setya Novanto: aku rapadha

Baline Setnov dadi Ketua DPR luwih akeh ngundang pacela¬thon

Gara-gara papa ora tau legawa

Ketua DPR enggal diganti

Gumantung karepe papah…