» Kategori : Watak Lan Wayang

Makna Filosofi Wayang Kulit (3)
Beda karo watak ala Bambang ka­sebut. Gegayuhane iya sundhul ngawi­yat. Pepalange iya mesthi mbuta Cakil sabalane. Bareng ditrejang wae, pepa­lang kanggedhe kuwi malah ambyar. Watak lan tekon gerak anggegayuh ala Bambang kuwi, dhasare ing Kitabul Muqaddas Al Quran apadene Al Hadits antara liya mangkene : ’       ... Sapepake

Makna Filosofi Wayang Kulit (2)

Dadi cethane, gelar sesebutan Ki kagem dhiri pribadine kuwi…..sirik mung kanggo “nggenderani” mung sering salira saparan-paran, malah ya nadyan sajro­ning ayem tentrem ing wisma pribadi. Jer pakerti kumlebet kumlebeting gendera mono adhakane mung ginawa dening da­ya­ning maruta sing tan sepi saka mi­diting nafsu: “dumeh” sing mamrih ... Sapepake

Wayang Cengblong, Wayang Kreasi Baru Sing Lucu

Wayang Cengblong (Cenk Blonk) mujudake jinis wayang kreasi baru ang­gitane I Wayang Nardayana dhalang ke­lairan Banjar Belayu, Kecamatan Marga, Tabanan, Bali. Pakeliran wayang Ceng­blong iku mujudake gabungan saka sa­wer­nane unsur-unsur estetika kang tu­manduk ing kesenian wayang Rama­yana, wayang Cupak, lan uga wayang Tan­tri. Wayang Cengblong uga ... Sapepake

Wayang Gambuh Lakone Njumput Saka Babad Panji (3)
Wayang Gambuh mujudake saweneh jinis wayang Bali sing uga kegolong lang­ka. Lakon-lakon ing crita wayang Gambuh iku njumput saka Babad Panji kang ing Bali disebut Crita Malat. Mungguh blegere wayang Gambuh mujudake Gambuh mujudake transisi antarane wayang Bali karo wayang Jawa (mligine wayang Madya). Wayang Gambuh uga minangka ganeping upacara Dewayadnya lan  Manusayadnya ing ... Sapepake

Wayang Sudamala Umum Digelar Ing Upacara Ngaben (2)

Sabanjure yaiku jinis-jinis wayang Bali tradhisional sing disebut Wayang Su­da­mala, Wayang Lemah, lan Wayang Calon Arang. Kaya dene Wayang Sapu­leger, Wayang Sudamala uga digelar kanggo ing upacara keagamaan mirung­gan kanthi ancas kang saemper karo Wayang Sapuleger, yaiku minangka pang­ruwat marang dumadine sadhe­ngah sarusiku. Kaya ta ing upacara Ma­nusayadnya, ... Sapepake

Wayang Sudamala Umum Digelar Ing Upacara Ngaben (2)

Sabanjure yaiku jinis-jinis wayang Bali tradhisional sing disebut Wayang Su­da­mala, Wayang Lemah, lan Wayang Calon Arang. Kaya dene Wayang Sapu­leger, Wayang Sudamala uga digelar kanggo ing upacara keagamaan mirung­gan kanthi ancas kang saemper karo Wayang Sapuleger, yaiku minangka pang­ruwat marang dumadine sadhe­ngah sarusiku. Kaya ta ing upacara Ma­nusayadnya, ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Brubah lan tangi luwih edi banget tinimbang meneng lan mung ngimpi tanpa nindakake apa-apa.

Klik

Pejabat Lomba Mangan Krupuk

Pengetan dina Ulang Taun Kamardikan RI ing ngendi-endi ditindakake kanthi maneka acara lan lomba. Semono uga ing Pemkot Semarang. Mung sing rada beda, sing dadi pesertane ing kene yakuwi pejabat-pejabat Pemkot lan DPRD, Kapolres, Danlanal lan Dandim. Katon ing gambar sawenehing pejabat kanthi kebak semangat lan cepet-cepetan melu lomba mangan krupuk kang digelar ing Balai Kota Semarang. (d/ist)***

Pethilan

Niyate Panitia Angket DPR marang KPK konangan

Sapinter-pintere mbungkus tai, wusana mambu uga

Gegandhengan klawan Merah Putih kang kuwalik, Malaysia resmi njaluk ngapura

Kok dibolan-baleni terus ya?

Ana kampanye anti korupsi liwat gambar kartun

Saking lucune koruptor kita