» Kategori : Watak Lan Wayang

Wayang Cengblong, Wayang Kreasi Baru Sing Lucu

Wayang Cengblong (Cenk Blonk) mujudake jinis wayang kreasi baru ang­gitane I Wayang Nardayana dhalang ke­lairan Banjar Belayu, Kecamatan Marga, Tabanan, Bali. Pakeliran wayang Ceng­blong iku mujudake gabungan saka sa­wer­nane unsur-unsur estetika kang tu­manduk ing kesenian wayang Rama­yana, wayang Cupak, lan uga wayang Tan­tri. Wayang Cengblong uga ... Sapepake

Wayang Gambuh Lakone Njumput Saka Babad Panji (3)
Wayang Gambuh mujudake saweneh jinis wayang Bali sing uga kegolong lang­ka. Lakon-lakon ing crita wayang Gambuh iku njumput saka Babad Panji kang ing Bali disebut Crita Malat. Mungguh blegere wayang Gambuh mujudake Gambuh mujudake transisi antarane wayang Bali karo wayang Jawa (mligine wayang Madya). Wayang Gambuh uga minangka ganeping upacara Dewayadnya lan  Manusayadnya ing ... Sapepake

Wayang Sudamala Umum Digelar Ing Upacara Ngaben (2)

Sabanjure yaiku jinis-jinis wayang Bali tradhisional sing disebut Wayang Su­da­mala, Wayang Lemah, lan Wayang Calon Arang. Kaya dene Wayang Sapu­leger, Wayang Sudamala uga digelar kanggo ing upacara keagamaan mirung­gan kanthi ancas kang saemper karo Wayang Sapuleger, yaiku minangka pang­ruwat marang dumadine sadhe­ngah sarusiku. Kaya ta ing upacara Ma­nusayadnya, ... Sapepake

Wayang Sudamala Umum Digelar Ing Upacara Ngaben (2)

Sabanjure yaiku jinis-jinis wayang Bali tradhisional sing disebut Wayang Su­da­mala, Wayang Lemah, lan Wayang Calon Arang. Kaya dene Wayang Sapu­leger, Wayang Sudamala uga digelar kanggo ing upacara keagamaan mirung­gan kanthi ancas kang saemper karo Wayang Sapuleger, yaiku minangka pang­ruwat marang dumadine sadhe­ngah sarusiku. Kaya ta ing upacara Ma­nusayadnya, ... Sapepake

Paraga Punakawan Ing Wayang Cirebon (2)

Ing wayang kulit (Lumping) Cirebon, uga ditemokake anane sesambungan kang caket antarane unsur-unsur non Islam lan unsur Islam. Contone kaya ta: 1. Tokoh Buta Liyong kang dumadi saka unsur kabudayaan Cina, tetela bisa dise-sep ing pagelaran Wayang kulit Cirebon 2. Tokoh Wayang Guru Dorna (Resi Durna) kang nganggo busana jubah lan topi, keperbawan saka budaya Timur Tengah (budaya ... Sapepake

Wayang Kulit Cirebon Karipta Sunan Kalijaga (1)

Wayang Cirebon mujudake salah sa-wijine saka maneka jinis kesenian wayang kulit ing Nusantara, kaya ta wayang Jawa (Purwa), wayang Bali, wayang Sasak (Lom-bok), wayang Banjar, lsp. Mligi ing wilayah Jawa Ba-rat, paling ora ana patang versi kesenian wayangkulit, yaiku Wayang Betawi, Wayang Cirebon, Wayang Cianjur lan Wayang Bandung. Dene Wayang Cirebon iku karipta de-ning Sunan Kalijaga, ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Jroning urip iki, mbokmenawa kita ora cukup becik kanggone kabeh wong, nanging kita bakal tansah dadi kang paling becik kanggone sahabat kita

Klik

WIT NATAL MLAKU

Ornamen abang lan cahya lampu akeh ngrenggani papan-papan publik sasuwene perayaan Natal. Ing kana kene ora lali akeh hiasan wit Natal. Nanging sing siji iki ana tampilan wit Natal kang ora biyasa lan bisa digawa menyang ngendi-endi. Yup, wit Natal unik iki digawe saka rambut kang dimodel saemper wit Natal saengga bisa mlaku menyang ngendi-endi. (d/ist)***

Pethilan

Guru dijak nyusun soal ujian akhir SMP/SMA/SMK

Jawabane tetep padha, bondha bandhi ...

Demo ngedhunake daya saing buruh lokal

Nanging ana bab liya sing mundhak, dalanan macet!

Kompetensi buruh Indonesia perlu ditingkatake

Ben ora mung jago demo!