» Kategori : Rena-rena

Kerajaan Luar Angkasa Asgardina Mung Konsep Apa Bakal Klakon Temenan?

Pungkasan taun kepungkur Igor Ashurbeyli saka Rusia nawakake proposal sing cukup unik lan revolusioner. Ashurbeyli nyataake yen lagi mimpin sawijine tim kang nyiapake negara anyar sing diwenehi aran Asgardia. Unike, negara anyar kasebut ora manggon ing bumi sing wis dikebaki dening 196 negara. Asgardia bakal madek sacara mardhika lan duweni wilayah arupa wahana antariksa. Dene aran ... Sapepake

Sesuk Ora Ditampik, Saiki Luwih Becik
“Sapa sira sapa ingsun”, ngono sesumbare Jonggolo marang sapa wae saben ana pawongan sing arep wani marang dheweke. Jonggolo, preman umur sangalikur taun sing awake gagah, gedhe, dhuwur, raine tansah njenggu­reng larang esem iku sasuwene iki nggegem sesanti “Ho­mo Homini Lupus”, sing kuwat mangan sing ringkih. Le­ngen kekarone kang kebak tato nambahi ... Sapepake

Sesuk Ora Ditampik, Saiki Luwih Becik
“Sapa sira sapa ingsun”, ngono sesumbare Jonggolo marang sapa wae saben ana pawongan sing arep wani marang dheweke. Jonggolo, preman umur sangalikur taun sing awake gagah, gedhe, dhuwur, raine tansah njenggu­reng larang esem iku sasuwene iki nggegem sesanti “Ho­mo Homini Lupus”, sing kuwat mangan sing ringkih. Le­ngen kekarone kang kebak tato nambahi ... Sapepake

Ritual Barongsay Lan Nutup Lilin Jroning Tradhisi Cap Go Meh

Kanggo tandha  tutupe pengetan 15 dina wulan kapisan taun baru Cina, ditindakake tradhisi unik. Yaiku sing diarani Cap Go Meh. Ing kutha Solo, Jateng, tradhisi kuwi ditindakake kanthi nggelar karnaval Liongsai lan Barongsai. Salebare kuwi, wengine uga ana ritual mateni geni lilin ing omah-omah Klentheng. Warga katurunan China precaya tradhisi iki kudu ditindakake, supaya rejeki lan ... Sapepake

Lijo-Linak-Litu-Liti-Lica lan Lingga Durma
Lijo Linak Litu Liti Lica Lingga Astaghfirlah Hal Adzim Lali Kok Borongan Utangan Lan Ngemplangan Semaya Kok Bola-Bali Jare Selasa Nagih Kok Diseneni   Dupeh alam demokrasi, lha kok dadi alam .... dikerasi ... banjur padha “Lepas – Kendali.” Tata Krama Wis Ilang, Budi pakarti padha lali lan wus meh mati. Ing satemah banjur padha Lijo ... Sapepake

Tradhisi Dhaupan Warga Samin Ing Bojonegoro

Laladan Kabupaten Bojonegoro secara geografis wewatesan karo laladan Kabupaten Blora. Mula saka iku akeh adat istiadat, sistem kepercayaan lan sikap budaya sing dipengaruhi dening sikap budaya masyarakat Samin. Salah sawijining nara sumber kang asma Eyang Karya (74) pidalem ing Desa Ta­pelan, Kecamatan Ngraho, Kabupaten Bojonegoro. Minangka “tokoh Samin” dheweke tansah setya ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Brubah lan tangi luwih edi banget tinimbang meneng lan mung ngimpi tanpa nindakake apa-apa.

Klik

Pejabat Lomba Mangan Krupuk

Pengetan dina Ulang Taun Kamardikan RI ing ngendi-endi ditindakake kanthi maneka acara lan lomba. Semono uga ing Pemkot Semarang. Mung sing rada beda, sing dadi pesertane ing kene yakuwi pejabat-pejabat Pemkot lan DPRD, Kapolres, Danlanal lan Dandim. Katon ing gambar sawenehing pejabat kanthi kebak semangat lan cepet-cepetan melu lomba mangan krupuk kang digelar ing Balai Kota Semarang. (d/ist)***

Pethilan

Niyate Panitia Angket DPR marang KPK konangan

Sapinter-pintere mbungkus tai, wusana mambu uga

Gegandhengan klawan Merah Putih kang kuwalik, Malaysia resmi njaluk ngapura

Kok dibolan-baleni terus ya?

Ana kampanye anti korupsi liwat gambar kartun

Saking lucune koruptor kita