» Kategori : Plesir

WISATA BLANJA ASIL BUMI ING PASAR TAWANGMANGU
Wiwit jaman kolonial Walanda, obyek wisata Tawangmangu iku wis dadi jujugane wisatawan krana kaendahan alame. Luwih luwih sawise KGPAA Mangkunegara VII paring idhi palilah yasa pesanggrahan utawa villa. Ing obyek wisata kang sekawit minangka tlatah Mangkunegaran iki banjur dadi papan wisata kanggo ngenggar enggar penggalih. Tawangmangu iya wiwit dirintis minangka punjer kanggo nandur sayur ... Sapepake

Destinasi Wisata Nusa Barung alias Nungsa Barong Jember

Mbarengi lan ajune pariwisata, Nusa Barung utawa Nungsa Barong sing dikenal minangka pulo suwung, dadi sa­lah siji des­tinasi wisata andalan Kabupa­ten Jember. Pranyata nyimpen sejarah da­wa. Kacarita nate dienggo manggon Tumenggung Si­nga­barong sakalyan garwa, putri nata Ma­japahit. Sakawit Nusa Barung katetepake da­di papan konservasi Cagar Alam taun ... Sapepake

Senggani, Jurang kang Merak Ati

Jenenge Senggani, wujude jurang, nanging dudu jurang kang medeni, malah iki jurang kang merak ati. Mula Jurang Senggani banjur kerep dadi jujugan sapa wae kang pengin ngenggar-enggar ati. Papane asri, idhum lan edi peni.   Jurang Senggani dununge ing Tulungagung, persise ing  desa Nglurup kecamatan Sendang lan klebu destinasi wisata anyar ing kutha marmer iki, merga ... Sapepake

Kali Gethuk “Green Canyon” Jatinom Klaten

Kelingan wewengkon Jatinom, Klaten, Jawa Tengah, dadi eling marang tradhisi kawentar kang lumaku saben wulan Sapar, yaiku sebaran apem sace­dhake makam tokoh ulama, Ki Ageng Gribig. Nanging wektu saiki, ora mung iku. Wisata alam arupa wahana pereng Kali Gethuk kang endah ngelam-lami, bisa dadi jujugan. Kagawa unik sarta endahe pereng kali arupa wadhas kanthi rinengga lelumutan ijo kuwi, ... Sapepake

ALAS PINUS, WISATA FAVORIT ING BANTUL

Durung suwe iki tilas Presiden Amerika Serikat , Barack Obama, plesir menyang Bali lan Yogyakarta. Nalika teka ing Yogyakarta, saliyane mertamu menyang Kraton Ngayogyakarta, Barack Obama lan rombongan  uga padha  “nglencer” menyang obyek wisata alas Pinus ing Kec. Dlingo, Kab. Bantul (DIY) sing wektu saiki nedheng nedheng dadi papan wisata paling favorit ing ... Sapepake

Lombok Eksotik (3)

Legenda Putri Mandalika Ing Pantai Seger Kang klebu eksotik lan narik kawi­gaten ing Pulo Lombok yaiku Pantai Se­ger kang dununge ing kawasan Lombok Tengah, mung 15 menit saka Pantai Kuta Lombok. Suwasana ing gisik iki pancen sepi, tenang, kanthi pemandhangan segara lan watu-watu kang endah nam­bahi sengsem kang nyawang. Ombake cilik lan banyune asat mula para pelan­cong ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Wong kang mbisu iku “luwih becik” katimbang wong kang guneman ala.

Klik

DOLANAN JAMAN KAWURI

Isih kelingan dolanan kaya ngene iki? Mesthine ing antarane para maos kang wis ‘yuswa’ isih padha kelingan ya. Balapan ban bekas mujudake dolanan jaman kawuri. Seru, murah lan nyenengake. Yuk nostalgia kanthi dolanan nyenengake ing jaman biyen iki yuk… (d/ist)***

Pethilan

E-dagang rame, ritel konvensional rontok

Blanja mung kari klik

Pelajar perlu diajak lunga menyang museum

Aja menyang mal wae…

Sumpah Pemuda dipengeti

Indonesia siji, dudu sing liyane