» Kategori : Plesir

Mi Lethek Ngayogyakarta, Kuliner Klangenan

Ngayogyakarta, akeh sing ngakoni pancen dadi swargane babagan kuliner. Salah sijining kuliner khas sing tekan saiki dadi klangenan yaiku sinebut mi lethek. Senajan jenenge mi lethek, aja kleru lho, mi iki higienis lan resik. Apa maneh bab rasa, aja takon, maknyus tenan. Menawa sutresna PS kepingin mbuk­tekake mirasane mi lethek, bisa teka ing Imogiri, ora adoh saka pasareyan ... Sapepake

Ngungak Kerajinan Gamelan desa Wirun, Sukoharjo

Ana wetara welasan warga sing isih ngutuni dadi pengrajin gamelan. Penere ing desa Wirun, Mojolaban, Sukoharjo, Jateng. Sanajan cacahe tansaya susut, nanging desa Wirun kadhung kawentar minangka desa industri gamelan. Kepara saiki kerep dadi jujugan wisatawan saka mancanegara. “Saben wektu, raketang telung dina pisan mesthi ana turis bule sing teka mrene, saperlu nonton prosese gawe ... Sapepake

Ngungak Kaendahane Lawang Sewu ing Semarang

Menawa panjenengan  tindak me­nyang kutha Semarang, aja lali  mampir ing bangunan bersejarah sing karan Lawang Sewu. Wewangunan tinggalane Walanda kang dumunung ana ing Jl. Pemuda (iring wetan Tugu Muda) kang mujudake tem­puke dalan prapatan antarane Jl. Pandana­ran, Jl. Dr. Soetomo, lan Jl. Soegijopranoto, Semarang iku pancen dadi ... Sapepake

Misteri Watu Perkasa Ing Guwa Pindul

Umpama panjenengan priya kang pengen prakosa ing dhuwur amben, becike dolan menyang Guwa Pindul.  Jroning guwa eksotik sing mapane ing desa Gelaran, Bejiharjo, Gunung Kidul, Yogyakarta iki, ana pirang-pirang watu sing diprecaya duwe kekuwatan gaib. Salah sijine yaiku batu perkasa utawa watu prakosa. Priya sing bisa ngrangkul watu iki, diprecaya  bakal entuk kekuwatan linuwih ... Sapepake

Blusukan ing Kampung Pathuk

Ngandhakake babagan oleh-oleh awujud panganan khas kutha Yogja, mbok menawa ora ana sing luwih kondhang tinimbang bakpia. Durung dianggep ning Yogja yen durung tuku bakpia. Ya, jajanan sing rasane legi iki prasasat wis dadi oleh-oleh wajib. Ing Yogja dhewe ana akeh banget me­rek bakpia. Saking akehe, nganti marai bi­ngung arep milih sing endi. Ananging lu­wih amane, langsung ... Sapepake

Plesir Nikmati Eksotise ‘Kota Lama’ Semarang

Sepur Kalijaga sing tak tumpaki saka Stasiun Purwosari Solo, esuk kuwi wusanane tekan ing Stasiun Tawang, Semarang. Udakara 3 jam numpak sepur ngliwati laladan Sragen sisih Kulon Lor, Boyolali, Grobogan, lan Kabupaten Semarang, ora jeleh-jeleh mataku disuguhi sesawangan sing sarwa endah : ijone sawah ngilak-ilak, alas jati, lan uga stasiun-stasiun cilik warisane jaman Landa. Hmm, 3 jam sing ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Gawenen sibuk awak iki ing babagan kabecikan. Engga bab-bab kang ala kesel ngetutake langkah kita.

Klik

BAKIAK

1000 bakiak iki mujudake upayane Komunitas Wirausaha Muslim kang disumbangake marang mesjid-mesjid kang ana ing wilayah Surabaya lan sakupenge. (d/ist)

Pethilan

Peringkat kampus Indonesia munggah

Tapi aja takon wis peringkat pira ya???

NU-Muhammadiyah sarujuk nyirep suhu politik

Yen ana sing dadi kompor, kuwi oknum!

Anggaran kanggo mbubarake ormas Rp 5 milyar

Mbokmenawa sawise bubar oleh pesangon….