» Kategori : Plesir

Ngungak Kerajinan Gamelan desa Wirun, Sukoharjo

Ana wetara welasan warga sing isih ngutuni dadi pengrajin gamelan. Penere ing desa Wirun, Mojolaban, Sukoharjo, Jateng. Sanajan cacahe tansaya susut, nanging desa Wirun kadhung kawentar minangka desa industri gamelan. Kepara saiki kerep dadi jujugan wisatawan saka mancanegara. “Saben wektu, raketang telung dina pisan mesthi ana turis bule sing teka mrene, saperlu nonton prosese gawe ... Sapepake

Ngungak Kaendahane Lawang Sewu ing Semarang

Menawa panjenengan  tindak me­nyang kutha Semarang, aja lali  mampir ing bangunan bersejarah sing karan Lawang Sewu. Wewangunan tinggalane Walanda kang dumunung ana ing Jl. Pemuda (iring wetan Tugu Muda) kang mujudake tem­puke dalan prapatan antarane Jl. Pandana­ran, Jl. Dr. Soetomo, lan Jl. Soegijopranoto, Semarang iku pancen dadi ... Sapepake

Misteri Watu Perkasa Ing Guwa Pindul

Umpama panjenengan priya kang pengen prakosa ing dhuwur amben, becike dolan menyang Guwa Pindul.  Jroning guwa eksotik sing mapane ing desa Gelaran, Bejiharjo, Gunung Kidul, Yogyakarta iki, ana pirang-pirang watu sing diprecaya duwe kekuwatan gaib. Salah sijine yaiku batu perkasa utawa watu prakosa. Priya sing bisa ngrangkul watu iki, diprecaya  bakal entuk kekuwatan linuwih ... Sapepake

Blusukan ing Kampung Pathuk

Ngandhakake babagan oleh-oleh awujud panganan khas kutha Yogja, mbok menawa ora ana sing luwih kondhang tinimbang bakpia. Durung dianggep ning Yogja yen durung tuku bakpia. Ya, jajanan sing rasane legi iki prasasat wis dadi oleh-oleh wajib. Ing Yogja dhewe ana akeh banget me­rek bakpia. Saking akehe, nganti marai bi­ngung arep milih sing endi. Ananging lu­wih amane, langsung ... Sapepake

Plesir Nikmati Eksotise ‘Kota Lama’ Semarang

Sepur Kalijaga sing tak tumpaki saka Stasiun Purwosari Solo, esuk kuwi wusanane tekan ing Stasiun Tawang, Semarang. Udakara 3 jam numpak sepur ngliwati laladan Sragen sisih Kulon Lor, Boyolali, Grobogan, lan Kabupaten Semarang, ora jeleh-jeleh mataku disuguhi sesawangan sing sarwa endah : ijone sawah ngilak-ilak, alas jati, lan uga stasiun-stasiun cilik warisane jaman Landa. Hmm, 3 jam sing ... Sapepake

Ana Swarga Ndhelik ing Pacitan
Saben krungu tembung Pacitan,   hmmm…… rasane ora bisa nulak yen ditawani. Pacitan ing kene pancen dudu panganan, senajan Pacitan tegese uga panganan. Pacitan mujudake arane kutha ing tlatah Jawa Timur kang pranyata nyimpen ka­endahan kang ora kalah karo sedhepe panganan kaya kang disuguhake marang tamu. Mula aku ora tau bisa ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Yen kita weruh prau ing sandhuwure banyu kuwi bab kang lumrah, nanging dadi bebaya yen ana banyu ing njero prau. Mula kita kena mapanake ati iki ing jagad nanging aja nganti mapanake jagad ksb ing ati kita

Klik

MAYIT BAYI ?

Akeh restoran ing donya iki padha nyoba nyuguhake panganan kanthi cara kang aneh-aneh. Salah sijine kaya ing The Magic Restroom Cafe ing California iki. Restoran iki nyuguhake panganan kanthi tema “mangan mayit”. Senajan jabang bayi kang ana ing meja iki mung ethok-ethokan wae alias digawe saka pudhing. (d/ist)***

Pethilan

Ngrampungake kasus DPD kudu liwat jalur hukum

Sauger dudu hukum rimba

Mediasi Kraton Surakarta gagal

Ora usah dirujukake, rak kesel dhewe

Kursi DPRD Jatim, Jateng lan Jabar tambah

Taman Kanak-kanake saya rame…