» Kategori : Plesir

Plesir Nikmati Eksotise ‘Kota Lama’ Semarang

Sepur Kalijaga sing tak tumpaki saka Stasiun Purwosari Solo, esuk kuwi wusanane tekan ing Stasiun Tawang, Semarang. Udakara 3 jam numpak sepur ngliwati laladan Sragen sisih Kulon Lor, Boyolali, Grobogan, lan Kabupaten Semarang, ora jeleh-jeleh mataku disuguhi sesawangan sing sarwa endah : ijone sawah ngilak-ilak, alas jati, lan uga stasiun-stasiun cilik warisane jaman Landa. Hmm, 3 jam sing ... Sapepake

Ana Swarga Ndhelik ing Pacitan
Saben krungu tembung Pacitan,   hmmm…… rasane ora bisa nulak yen ditawani. Pacitan ing kene pancen dudu panganan, senajan Pacitan tegese uga panganan. Pacitan mujudake arane kutha ing tlatah Jawa Timur kang pranyata nyimpen ka­endahan kang ora kalah karo sedhepe panganan kaya kang disuguhake marang tamu. Mula aku ora tau bisa ... Sapepake

Guwa Pancur Dadi Papan Wisata lan Ritual
Guwa Pancur kang mapan ing desa Jimbaran Kecamatan Kayen Kabupaten Pati Jawa Tengah, dohe udakara 25 Kilometer saka pusat kutha Pati pancen ka­ton isih alami. Ora mokal, cukup narik kawi­gaten dadi papan jujugane para wisata­wan lan uga kanggo papan ritual. Mligine wong kang ngupadi wangsit, akeh sing seneng mesu brata ing njero Guwa. Saben Guwa nduweni ciri khas ... Sapepake

Pantai Sotimori Kang Endah

Kaendahan Pantai Satimori, Kec. Rote Timur, Kab. Rote Ndao NTT, ditonton satleraman wektu srengenge ngglewang mengulon, katon endah lan semarak. Pranyata sumelete Hyang Bagaskara ora pati krasa ing awak, amarga musim “pancaroba”. Luwih-luwih ing pesisir si­sih lor, kondhisine katon semburat abang nyenengake. Ing dina-dina libur utawa Minggu, para pelancong padha njereng ... Sapepake

Curug Panglebur Gongso, Papan Wisata Wingid ing Semarang
Ora nggumunake yen Indonesia ngo­no oleh  sebutan lemah swarga. Jalaran ing Indonesia pancen akeh tinemu papan-papan endah kang nyenengake ati. Salah sawijining papan wisata endah pindha swarga kang ana ing Indonesia yaiku Curug Panglebur Gongso. Wektu iki pancen akeh sing du­rung ngerti marang obyek wisata iki. Ka­hanan iki kejaba lantaran kurange pro­mosi uga merga ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Jroning urip iki, mbokmenawa kita ora cukup becik kanggone kabeh wong, nanging kita bakal tansah dadi kang paling becik kanggone sahabat kita

Klik

WIT NATAL MLAKU

Ornamen abang lan cahya lampu akeh ngrenggani papan-papan publik sasuwene perayaan Natal. Ing kana kene ora lali akeh hiasan wit Natal. Nanging sing siji iki ana tampilan wit Natal kang ora biyasa lan bisa digawa menyang ngendi-endi. Yup, wit Natal unik iki digawe saka rambut kang dimodel saemper wit Natal saengga bisa mlaku menyang ngendi-endi. (d/ist)***

Pethilan

Guru dijak nyusun soal ujian akhir SMP/SMA/SMK

Jawabane tetep padha, bondha bandhi ...

Demo ngedhunake daya saing buruh lokal

Nanging ana bab liya sing mundhak, dalanan macet!

Kompetensi buruh Indonesia perlu ditingkatake

Ben ora mung jago demo!