» Kategori : Plesir

Lombok Eksotik (2) Urip Prasaja Ing Kampung Sasak

Kang uga nduweni daya sengsem tumrap para wisatawan kang tumeka ing Lombok yaiku Kampung Suku Sasak. Sasak mujudake suku asli ing pulo Lom­bok, dina iki Pulo Lombok dumadi saka patang kabupaten (Lombok Barat, Lom­bok Utara, Lombok Timur, lan Lombok Tengah) ditambah Kota Mataram. Pedu­nung Pulo Lombok udakara gunggung telung yuta (80% dumadi saka Suku Sasak). Suku Sasak pancen ... Sapepake

Lombok Eksotik Toleransi ing Pura Lingsar (1)

Wulan Juli 2017 Penulis entuk kalodhangan wisata ing Pulo Lombok, Nusa Tenggara Barat kang banget nyeng­semake. Suwasana ing Lombok adoh karo kang ana pengangen-angene Penulis. Sekawit dak kira Lombok iku tanah kang cengkar, jebul ora. Tanah Lombok iku jebul bumi ampah sing jembar gilar-gilar, dina iki Lombok nyata loh jinawi. Loh subur kang tinandur jina­wi murah kang sarwa tinuku, ... Sapepake

Gambar Ing Guwa Sangkulirang ana Wiwit 10.000 Taun SM

Kawasan Karst Sangkulirang-Mangkalihat sing gumelar ing Kabupaten Berau lan Kutai Timur, Kaltim arupa ka­wasan perbukitan sing tembok jurange cerung lan rinenggan guwa-guwa kang endah sinawang. Karst “raseksa” sing dumadi saka bukit gamping iki uga klebu salah siji habitat penting tumraping orang­utan (Pongo pygmaesus). Ing bagiyan liya bisa ditemoni guwa kang rineng-gan ... Sapepake

Prasetyane Sepasang Kekasih Ing Grojogan Sewu (2)

Senajan Grojogan Sewu mapane ing garis ekuator, kanthi suhu udarane anyep lembab kinepungan pegunungan saengga kahanane dadi sejuk nyaman. Tawangmangu dohe udakara 37 Km sawe­tane kutha Solo lan obyek wisata iki klebu salah sijining sing paling gam­pang ditekani. Angkutan bus umum, oplet taxi lan mobil pribadi meh saben wektu siap ngeterake para pelancong tumuju terminal Tawangmangu. ... Sapepake

Prasetyane Sepasang Kekasih ing Grojogan Sewu (1)

Kondhisi alame kang nengsemake, ndadekake obyek wisata Grojogan Sewu Tawang mangu, digandrungi para wisata­wan. Secara geografis Grojogan Sewu kang mapan ing Kl. Tawamangu Kec. Ta­wang­mangu, Karanganyar dhuwure 1.100 meter saka banyu segara. Kanthi hawane kang adhem seger, rata-rata temperature 19,5 derajat Celcius lan kinupengan Hutan Lindung lan maneka warna tetuwuhan kang ... Sapepake

Nonton Gunung Ditatah Ing Pura Gunung Kawi Bali

Jumerenge Lembah Pakerisan katon bineber ing lemah loh ing saweneh padesan subur kang misuwur diceluk mi­nangka “Lembah Raja” utawa “Kahya­ngan Jagad”. Ing kene tinemu pedhusun­an cekli kang nama Tampaksiring sarta suwarnaning candhi-candhi kang sume­bar jejlentrekan ing sakiwa tengene Be­gawan Pakerisan lan disebut Candhi Pu­ra Gunung Kawi. ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Brubah lan tangi luwih edi banget tinimbang meneng lan mung ngimpi tanpa nindakake apa-apa.

Klik

Pejabat Lomba Mangan Krupuk

Pengetan dina Ulang Taun Kamardikan RI ing ngendi-endi ditindakake kanthi maneka acara lan lomba. Semono uga ing Pemkot Semarang. Mung sing rada beda, sing dadi pesertane ing kene yakuwi pejabat-pejabat Pemkot lan DPRD, Kapolres, Danlanal lan Dandim. Katon ing gambar sawenehing pejabat kanthi kebak semangat lan cepet-cepetan melu lomba mangan krupuk kang digelar ing Balai Kota Semarang. (d/ist)***

Pethilan

Niyate Panitia Angket DPR marang KPK konangan

Sapinter-pintere mbungkus tai, wusana mambu uga

Gegandhengan klawan Merah Putih kang kuwalik, Malaysia resmi njaluk ngapura

Kok dibolan-baleni terus ya?

Ana kampanye anti korupsi liwat gambar kartun

Saking lucune koruptor kita