» Kategori : Sejarah

Bab Lemah Palenggah ing Tata Kaprajan Kejawen
Sabakdane Prajanjen Paliyan Negari utawa sing kawentar kanthi aran Prajanjen Giyanti ing dina Kemis 13 Februari 1755 M,  praja Mataram klakon disigar semangka, separo bageyan  sisih Wetan kagem Susuhunan Paku Buwono III  kang banjur dadi praja Surakarta Hadiningrat, separone maneh ing sisih Kulon dipasrahake marang Pangeran Mangkubumi sing banjur dadi praja ... Sapepake

Uwal saka Cangkeme Singa Dicengkerem Sedulur Tuwa

Sejarah Satleraman Jroning “Teater Perang Ciater-Tangkuban Prahu” nalika 6 lan 7 Maret 1942 kahanan dramatik kedadeyan nalika kapten Gerhars nggawa gendera putih nemoni Mayor Wakamatsu, koman­dan grup Balatentara Dai Nippon. Sing paling ngarep jendral Pesman, panglima pertahanan Belanda kanggo Bandung, ana ing Markas Pertahanan Bandung paling lor, yaiku Villa Isola, saiki ... Sapepake

Angger-Angger Alih Keprabon Raja Kraton Jawa
Artikel Lelampahane Sinuhun PB XIII Hangabehi (PS No. 38 – 17/9/2016) sing tinulis dening Bapa Pakne Puri, ngandharake anane beda panemu antarane putra-putri Dalem Sawarga Paku Buwono XII babagan sapa sing bakal nggenteni kalenggahane ramane. Ana rong panemu sing cengkah siji lan sijine ngenani alih keprabon ing Kraton Kasunanan Surakarta. Panemu sepisan, negasake sapa mengkone ... Sapepake

Mesjid Agung Ngayogyakarta & Pathok Negara (5/Tamat)

4. Mesjid Pathok Negara Babadan Mesjid Pathok Negara Babadan du­mu­nung ing dhusun Babadan Kauman, kelu­rahan Banguntapan, kecamatan Bangun­tapan, kabupaten Bantul. Adohe udakara 5 km, prenahe sawetan Kraton Ngayog­yakarta. Mesjid Pathok Negara Babadan uga disebut Mesjid “Ad-Darojat” Babadan, madeg ing taun 1774, iya ing jaman pangu­wasa dalem Sultan ... Sapepake

Mesjid Agung Ngayogyakarta & Pathok Negara (3):
1. Mesjid Pathok Negara Mlangi Mesjid Pathok Negara Mlangi du­munung ing Pedhukuhan Mlangi, Kalu­rahan Nagatirta, Kecamatan Gamping, Kabupaten Sleman, udakara 6 km ing salor-kulon Kraton Ngayogyakarta. Ma­deg ing tanah kraton (paringan dalem) kang tebane udakara 1.000 m2. Wangu­nan mesjid dumadi saka liwan (ruwang utama) ukuran 20x20 m2, serambi ukuran 12x20m2, ruwang ... Sapepake

Mesjid Agung Ngayogyakarta & Pathok Negara (2):

Blumbang lan Tratagrambat Ing jaman awal ngadege, jejering Mes­jid Gedhe Ngayogyakarta biyen di­pepaki blumbang kang ngubengi surambi mesjid kanthi jembar 8 meter lan jerone 3 meter. Pigunane minangka reresik (sesuci, wudu) nalika ana kawula bakal mlebu mesjid. Ing sawetan Surambi sisih tengah ana wangunan kaya lurung kang lempeng mangetan tekan lawang regol, aran tratagrambat. ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Yen kita weruh prau ing sandhuwure banyu kuwi bab kang lumrah, nanging dadi bebaya yen ana banyu ing njero prau. Mula kita kena mapanake ati iki ing jagad nanging aja nganti mapanake jagad ksb ing ati kita

Klik

MAYIT BAYI ?

Akeh restoran ing donya iki padha nyoba nyuguhake panganan kanthi cara kang aneh-aneh. Salah sijine kaya ing The Magic Restroom Cafe ing California iki. Restoran iki nyuguhake panganan kanthi tema “mangan mayit”. Senajan jabang bayi kang ana ing meja iki mung ethok-ethokan wae alias digawe saka pudhing. (d/ist)***

Pethilan

Ngrampungake kasus DPD kudu liwat jalur hukum

Sauger dudu hukum rimba

Mediasi Kraton Surakarta gagal

Ora usah dirujukake, rak kesel dhewe

Kursi DPRD Jatim, Jateng lan Jabar tambah

Taman Kanak-kanake saya rame…