» Kategori : Sejarah

Angger-Angger Alih Keprabon Raja Kraton Jawa
Artikel Lelampahane Sinuhun PB XIII Hangabehi (PS No. 38 – 17/9/2016) sing tinulis dening Bapa Pakne Puri, ngandharake anane beda panemu antarane putra-putri Dalem Sawarga Paku Buwono XII babagan sapa sing bakal nggenteni kalenggahane ramane. Ana rong panemu sing cengkah siji lan sijine ngenani alih keprabon ing Kraton Kasunanan Surakarta. Panemu sepisan, negasake sapa mengkone ... Sapepake

Mesjid Agung Ngayogyakarta & Pathok Negara (5/Tamat)

4. Mesjid Pathok Negara Babadan Mesjid Pathok Negara Babadan du­mu­nung ing dhusun Babadan Kauman, kelu­rahan Banguntapan, kecamatan Bangun­tapan, kabupaten Bantul. Adohe udakara 5 km, prenahe sawetan Kraton Ngayog­yakarta. Mesjid Pathok Negara Babadan uga disebut Mesjid “Ad-Darojat” Babadan, madeg ing taun 1774, iya ing jaman pangu­wasa dalem Sultan ... Sapepake

Mesjid Agung Ngayogyakarta & Pathok Negara (3):
1. Mesjid Pathok Negara Mlangi Mesjid Pathok Negara Mlangi du­munung ing Pedhukuhan Mlangi, Kalu­rahan Nagatirta, Kecamatan Gamping, Kabupaten Sleman, udakara 6 km ing salor-kulon Kraton Ngayogyakarta. Ma­deg ing tanah kraton (paringan dalem) kang tebane udakara 1.000 m2. Wangu­nan mesjid dumadi saka liwan (ruwang utama) ukuran 20x20 m2, serambi ukuran 12x20m2, ruwang ... Sapepake

Mesjid Agung Ngayogyakarta & Pathok Negara (2):

Blumbang lan Tratagrambat Ing jaman awal ngadege, jejering Mes­jid Gedhe Ngayogyakarta biyen di­pepaki blumbang kang ngubengi surambi mesjid kanthi jembar 8 meter lan jerone 3 meter. Pigunane minangka reresik (sesuci, wudu) nalika ana kawula bakal mlebu mesjid. Ing sawetan Surambi sisih tengah ana wangunan kaya lurung kang lempeng mangetan tekan lawang regol, aran tratagrambat. ... Sapepake

Mesjid Agung Ngayogyakarta & Pathok Negara (1):

Dibangun 18 Taun Sawise Adeging Kraton Ngayogyakarta Mesjid Agung ing Nagari Dalem Ngayogyakarta Hadiningrat iku mujudake mesjid yasan dalem Kangjeng Sultan Ha­mengku Buwana I (1755-1792). Adeging mesjid ora bisa uwal karo papan padunu­ngane sing aran kampung Kauman. Sebab kampung Kauman pancen sengaja dibangun minangka ganepe Mesjid Gedhe Ngayogyakarta. Kampung Kauman uga ... Sapepake

Riwayate Para Adipati Pakualaman (3/Tamat):

KGPAA Paku Alam VIII Lenggah Minangka Gubernur DIY 8. KGPAA Paku Alam VIII (13 April 1937-11September 1998) KGPAA Paku Alam VIII miyos ing Yogyakarta tanggal 10 April 1910 kanthi asma timur RMH Sularso Kunto Suratno. Panjenengane nindakake pamulangan kanthi sekolah ing Europesche Lagere School, Christelijk MULO, AMS B Yogya­karta, lan Rechtshoogeschool te Batavia (Sekolah Tinggi ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Yen pengin weruh mangsa kepungkur delengen kahanan saiki. Yen pengin ngerti mangsa tembemu mula delengen apa kang mbok tindakake dinane iki

Klik

BUSANA MANTEN PALING DAWA

Busana manten kerep dadi salah sijine faktor penting jroning urusan pesta utawa perayaan. Akeh pasangan kang pengin nduweni kesan jero saka busana kang dipigunakake mau. Mung emane, ora sithik kesan pengin mewah kuwi malah ndadekake repote wong akeh. Salah sijine kaya kang ana ing foto iki, dawaa…. banget sadawane dalan kang ana, nganti-nganti kudu dijaga pulisi! (d/ist)

Pethilan

Masa tenang pilkada diwiwiti

Giliran operasi senyap

Impor kosmetik tambah akeh

Akibat saya akehe wong selfi

Pilkada bareng , sengit ing DKI akur ing daerah

Lan panas rata nalika etunga-etungan suwara