Tiongkok Digdaya, Indonesia Tiarap...

Tiongkok Digdaya, Indonesia Tiarap

Anyar Katon, Olahraga | Panjebar Semangat | Friday, 24 October 2014

logo Asian Games 2014 Engga dina Selasa tanggal 23/9/2014, Tiongkok isih tetep kukuh jroning mimpin anggone bisa ngumpulake medhali Asia

Sapepake

Godhong Salam Ora Mung Sedhep Ambun...

Godhong Salam Ora Mung Sedhep Ambune

Anyar Katon, Jamu Gendhong | Panjebar Semangat | Friday, 24 October 2014

Godhong Salam Godhong salam dikenal minangka penyedhep bumbu masakan. Ambune kang khas sedhep pancen disenengi. Tan­duran salam iki duw

Sapepake

Casing Komputer Nyetrum...

Casing Komputer Nyetrum

Aiti, Anyar Katon | Panjebar Semangat | Friday, 24 October 2014

Kesetrum? Hemh! Gawe kaget wae. Bisa-bisa malah marahi ora do­yan maem lan ora penak turu. Lho kok ngono? Iku sing ...

Sapepake

Pranyata Asu lan Kucing Mbebayani T...

Pranyata Asu lan Kucing Mbebayani Tumrap Manungsa

Anyar Katon, Kasarasan | Panjebar Semangat | Friday, 24 October 2014

Asu lan kucing mbebayani tumrap manungsa Lapuran panaliten wis nemokake resiko mungguhing   manungsa saka tuwuhe penyakit marang kewan

Sapepake

SUKU KANEKES/BADUY Kukuh Nyekel Pra...

SUKU KANEKES/BADUY Kukuh Nyekel Pranatan Adat

Anyar Katon, Kawruh Sapala | Panjebar Semangat | Friday, 24 October 2014

Suku Baduy Dalam Ing tlatah  Kabupaten Lebak Banten, ana siwijining kelompok wong kang kuwat nyekel pranatan adat, kang sinebut Suku ..

Sapepake

  • Samak PS Minggu Iki

  • Sumber Semangat

      
    WONG kang males wis mbuwang kalodhangan kang diparingake Gusti Allah, mangka Gusti Allah ora tau nyiptakake samubarang tanpa guna.
     

  • PETHILAN

     

    PKS nglarang kadere dadi menteri kabinet Jokowi.
    Ndhisik koalisi setengah ati, saiki oposisi lara ati...

     

    Lagi saprotelon rumah sakit ing Indonesia diakreditasi.
    Ateges luwihe isih rumah agak sakit...

     

    PAN lan PPP mepet menyang Jokowi.
    Koalisi Abang Putih ing pucuk dalan.

     

  • KLIK

     
    BAWANG BOMBAY RASEKSA
    Bawang bombay sing ditandur Tony Glover saka Moira ing Leicestershire, Inggris iki bobote 8,48 kg. Iki rekor anyar ing Guinness Book of World Records, kang ngalahake rekor sadurunge kanthi bobot 5 kg. Amrih bisa dadi bawang bombay kanthi ukuran kang gedhe iku, Tony nandur suwene setaun lan ditandur ing omah kaca kang lemahe kebak nitrogen.     (d/ist)***  
  • Iklan Baris

      

    Perubahan Nama Rekening
    Untuk pembayaran langganan melalui bank, penulisan nama rekening mulai 14 Pebruari 2011, berubah menjadi :
    a/n PT Pancaran Semangat Jaya Rek. No. 0049831133 Bank : BNI Cabang Urip Sumoharjo Surabaya
      

    44 iklan Kalender 2014


     

  • Cerita Alaming Lelembut : Kembang Semboja Kuning

    Inez mung bisa ndhingkluk tanpa kumecap. Tangise sangsaya seru. “Nez, sawangen aku,” kandhane Mar­sono sinambi nyekel pipine Inez sing isih ndleweran luh anget. “Aku tresna kowe Nez. Rampung kuliyah, kowe enggal dak­lamar.”.........................Sapepake



    Cerita Cekak : Ningsih Anakku

    Wiwit budhal saka Semarang udane prasasat disuntak saka langit. Lakune bis sing daktumpaki rendhet, apa maneh sedhela-sedhela mandheg saperlu ngunggahake penumpang. Maklum, iki bis sing pungkasan. “Mesakake yen wong-wong sing kudanan ing pinggir dalan kuwi ora diangkut,” mbokmenawa mengkono batine sopir.............................Sapepake



    Cerita Rakyat : Pendhekar Alas Tutupan (16)

    “Dhuh Kangmas, mesakaken sanget nasibipun Sutrisna menawi ngantos dumugi pralaya!” “Ya wis saiki awake dhewe mung bisa ndedonga, Muga-muga Sutrisna isih bisa slamet. Muga-muga Gusti Kang Murbeng Gesang pa­ring pengayoman marang kita kabeh, luwih-luwih marang putraku Sutrisna.......................Sapepake



    Cerita Sambung : Gurunadi (7)

    Krungu gerenge sepedha motor, Anggraeni gageyan mengarep. Banjur mesem. Tas sing dicang­klong Piguna dicandhak. Banjur nginthil Piguna sing ndhisiki jumangkah, wusana­ne lungguh jejer ing bangku emper ngarep. Sasuwene Piguna nyopot jaket lan sepatu, Anggraeni mlebu omah, baline nyangking banyu ngombe......................…….Sapepake



    Padhalangan : Ramayana Jinarwa (30)

    30. Rahwana Sirna - Sinta Obong awise tangi gre-gah, Prabu Dasamuka ngamuk punggung luwih nggegirisi. Raja Alengka iku banjur triwikrama, wwrrr… sanalika metu sirahe sepuluh, tangane rong puluh kathik kabeh padha nggawa gegaman kang sekti lan sudibya sarta ngandhut prabawa............................Sapepake



  • Get Adobe Flash player Wordpress Plugin By California Accountant